Innovatiehub Innovar

Als één van de eerste in de regio hebben de drie Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam aangepaste fietsen en Waterkracht High Pressure Systems per 1 februari 2012 samen een Innovatiehub opgericht. Per periode zijn er tussen de 25 en 30 studenten actief bij de drie bedrijven en inmiddels hebben ruim 500 studenten een opdracht bij Innovar en de drie bedrijven voltooid.

Staat de juiste opdracht er niet tussen? Geen probleem. Voor meer informatie en actuele stage- en afstudeeropdrachten kijk op onze site: www.innovar.nl.

Hieronder stellen de drie Innovar bedrijven zich kort voor.

Innovatiehub Innovar

Innovatiehub Innovar

bedrijven

Contour Advanced Systems

Contour Advanced Systems maakt als projectorganisatie doorlopend andere producten gericht op de vertaling van innovatieve technologische kennis in de beste oplossingen. Door de jarenlange ervaring als ketenmanager is Contour Advanced Systems gespecialiseerd in onder andere: high-tech containers (bijvoorbeeld voor mobiele datacenters), aanpassen van speciale voertuigen, elektronische installaties, speciale 19inch server behuizingen, speciale bekabeling & ICT/Telecom projecten. Klanten zijn onder andere internationale Defensies, Politie, Brandweer, HP, Amazon en Vanderlande.

WEBSITE
Contour Advanced Systems

Van Raam

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Dit zijn individuele- en meer persoons fietsen voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. Van Raam produceert al meer dan 100 jaar fietsen, in de afgelopen 30 jaar met de focus op aangepaste fietsen. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek gefabriceerd. Met ongeveer 250 werknemers worden de fietsen geproduceerd in Varsseveld, in één van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland. De Van Raam fietsen gaan de hele wereld over met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord Amerika.

WEBSITE
Van Raam

Waterkracht

Waterkracht is in Nederland dé totaalleverancier, specialist en marktleider met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van hogedrukreinigingsapparatuur, effectieve reinigingsoplossingen en onkruidbestrijding zonder chemicaliën. Ze ontwerpen, produceren, leveren en servicen hun apparatuur. Waterkracht levert onder andere hogedrukreinigers, stationaire reinigingssystemen, mobiele reinigingsunits, MEGA hogedruksystemen, pompen, floorcare systemen, beregeningssystemen, rioolinspectiesystemen & accessoires voor alle geleverde systemen.

WEBSITE
Waterkracht
Doorzoek de website