Innovatiehub Winterswijk

Welkom op de pagina van Innovatiehub Winterswijk! Dit Innovatiehub is een samenwerking tussen Colubris Cleantech, Klein Poelhuis Installatietechniek en Contour Covering Technology.

Bij Innovatiehub Winterswijk vindt je verschillende MBO, HBO en WO stages op het gebied van werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, chemische technologie, mechatronica en marketing. 

Innovatiehub Winterswijk

Innovatiehub Winterswijk

bedrijven

Colubris Cleantech

Colubris Cleantech is een familiebedrijf uit Winterswijk. Sinds de oprichting in 1984 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner in het oplossen van complexe milieuproblemen met betrekking tot afvalwater, afvalrecycling en biologische bronnen. De focus van het bedrijf is dan ook onderverdeeld in 3 divisies: water-, waste-en bioresource solutions.

  • De divisie Water Solutions richt zich op oplossingen om afvalwaterproblemen te verminderen, water her- te gebruiken en af te voeren verontreinigingen te minimaliseren.
  • De divisie Waste Solutions focust zich op oplossingen om afvalstromen te scheiden voor hergebruik en verwaardering.
  • De divisie Bioresource Solutions heeft oplossingen voor het verwaarden van reststoffen uit de food- en non-food industrie.

Om voorop te blijven lopen in de nieuwste ontwikkelingen is het aan Colubris de uitdaging om zich constant door te ontwikkelen. Om dit proces in gang te zetten, is dit jaar de Colubris Academy opgestart. Deze Academy is een fysieke ruimte bij Colubris waar het studententeam samenkomt om aan opdrachten te werken.

 

 

WEBSITE
Colubris Cleantech

Contour Covering Technology

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. De focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om de klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

WEBSITE
Contour Covering Technology

Klein Poelhuis Installatietechniek

Klein Poelhuis Winterswijk is een moderne aanbieder van totaaloplossingen in de installatietechniek. Wij creëren en realiseren innovatieve en energiebewuste concepten met een optimaal comfort. Zowel binnen de utiliteit en woningbouw als de industrie. Kenmerkend voor Klein Poelhuis zijn haar echte vakmensen met hart voor het vak en hart voor de zaak. Zij zetten graag een stapje extra om gezamenlijk kwalitatief hoogwaardig werk te leveren. Duurzaamheid hebben we daarbij hoog in het vaandel staan, met oog voor de wensen van de klant.

Binnen Klein Poelhuis Winterswijk realiseert de unit Projecten diverse soorten mooie en uitdagende utiliteitswerken en wooncomplexen, veelal in de regio en soms daar buiten. We werken daarbij in verschillende sectoren zoals het onderwijs, de zorg, industrie en het bedrijfsleven, wat een diversiteit aan (duurzame) technieken en installaties met zich meebrengt.

Daarnaast houdt onze unit Technisch beheer zich bezig met uiteenlopende klantenwerkprojecten en dynamisch contractbeheer in een gevarieerde klantenkring. Van ad hoc storingen, onderhoudswerkzaamheden en verbetervoorstellen tot meerjarenonderhoudsplanningen en het complete beheer van de technische installaties.

WEBSITE
Klein Poelhuis Installatietechniek
Hubmanager
Innovatiehub
Hubmanager

Opdrachten in deze hubOpdrachten in deze hub

Doorzoek de website