Een stage bij IIME vanuit huis

Een stage bij IIME vanuit huis

Begin februari is Kiki begonnen als communicatie stagiaire bij IIME in Doetinchem. Aangezien Kiki wat verder in de Achterhoek woont, reist zij met de trein naar IIME. Binnen IIME is Kiki eerste aanspreekpunt voor sponsoren van het HAN Solarboat team en beheert ze ook alle online activiteiten van het team. Daarnaast ondersteunt ze IIME bij diverse online marketing activiteiten, zoals het versturen van mailings. ‘Het was gezellig om samen met collega’s te werken en te lunchen. Bij IIME maken ze altijd een lekkere tosti’.

De digitale stage

Midden maart kwam er een wending in Kiki’s stage die natuurlijk niemand had voorzien. In plaats van elke dag reizen naar kantoor, werkt Kiki volledig vanuit huis. De eerste maand betekende dat werken aan haar stageverslag. Later werd er een laptop gebracht waardoor Kiki haar ‘normale’ werkzaamheden weer kon hervatten. Alle benodigde documenten en beeldmateriaal werd in de cloud geplaatst en door middel van dagelijks videobellen is Kiki nu thuis aan de slag. ‘Het thuis werken is wel wat eenzamer, je hebt veel minder contact met mensen. Wel heb ik veel contact met Leonie via Teams en WhatsApp, wat het wel makkelijker maakt’.

Praktische ervaring vanuit huis

De corona uitbraak had en heeft ook veel invloed op de stagewerkzaamheden van Kiki. Zo zijn alle races waar het HAN Solarboatteam aan mee zou doen zijn geannuleerd, zoals het NK Zonnebootrace en Monaco Solar & Energy Boat Challenge. ‘Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik na 6 weken stage bij IIME weer thuis aan het werk zou zijn. Toch krijg ik wel een praktische ervaring mee. Voor mijn stage had ik nog nooit een vliegende zeilboot gezien en bedrijven benaderd voor sponsoring. En verder geniet ik van de gezelligheid bij IIME, zoals de dinsdag avond klusavond en de vrijdagmiddag borrels. Ik hoop er binnenkort weer bij te zijn’.

Wil jij net zoals Kiki ook stage lopen bij IIME? Kijk dan eens naar onze stage vacatures.

Terug naar overzicht
Doorzoek de website