ICER vol Innovatie tijdens Talententuin

ICER vol Innovatie tijdens Talententuin

Op 24 november vond alweer de vijfde editie van de Talententuin in de Achterhoek plaats. De Talententuin is dé ontmoetingsplek voor talenten en bedrijven uit de Achterhoek. Het jaarlijks terugkerende evenement biedt jongeren de kans om op informele wijze kennis te maken met innovatieve bedrijven uit regio Achterhoek. Ook dit jaar trokken de Innovatiehubs bekijks tijdens dit event.

De lancering van de nieuwe website www.innovatiehub.com was dit jaar reden voor een feestje. ‘De nieuwe website biedt studenten de kans om binnen hun interessegebied te zoeken en direct te solliciteren’, aldus Berber Westerterp, hubmanager bij Innovatiehub InnoDinX uit Dinxperlo. ‘Daarnaast bieden we studenten op deze manier een kijkje in de keuken van al wat de Achterhoek (en Liemers) aan stage- en afstudeerplekken te bieden heeft’, zo vertelt Marij Striekwold, hubmanager bij Innovatiehub Achterhoek-Liemers. ‘Zo hopen we ook studenten van elders naar onze regio te verleiden.’

De feestelijke dag, die door ruim 800 studenten werd bezocht, vond dit jaar plaats in de SSP-HAL en het ICER in Ulft. Ruim zestig Achterhoekse bedrijven presenteerden zich aan talenten die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage, afstudeeropdracht, traineeship of startersfunctie. De hubmanagers spreken daarom van een geslaagde dag. ‘We hebben veel enthousiaste studenten in onze stand gehad en kunnen nu al spreken van een recordaantal online bezoekers’, aldus Pim Donderwinkel, hubmanager bij Innovatiehub Innovar.

Terug naar overzicht
Doorzoek de website