Stage lopen in coronatijd

Stage lopen in coronatijd

Hoi!

Mijn naam is Laura. Ik ben 21 jaar en woon in ’s-Heerenberg. Ik studeer Technische Bedrijfskunde aan de HAN. Sinds 31 augustus loop ik stage bij Altop Groep op de afdeling KAM. Ik houd me daarbij vooral bezig met de werkvoorbereiding. Dat is de stap tussen het ontwerpen en de productie.

Zenuwachtig was ik niet, maar direct op mensen afstappen en vragen stellen vond ik wel spannend. Gelukkig is iedereen bij Altop erg meewerkend en spraakzaam. Zij willen me van alles laten zien en vertellen. Dat vind ik erg fijn. Niet alleen omdat de processen me erg interesseren, maar ook omdat ik een compleet beeld krijg van hoe het er in dit bedrijf aan toe gaat. Ook mijn begeleider kan ik alles vragen. Zij heeft mij enorm geholpen om een goede start te maken.

Ik heb klasgenoten die in de problemen zitten of hebben gezeten. Die moesten op zoek naar een nieuwe stageplek, omdat een stage op het laatste moment werd afgeblazen. Eerst maakte ik mij daar ook zorgen over, maar met goed overleg en daarbij de juiste afspraken is het ´stage lopen in coronatijd´, voor mij, ontzettend goed geregeld.  

Iedere keer als er iets verandert aan maatregelen wordt alles zo geregeld dat de situatie voor het bedrijf en de situatie voor mij als stagiaire veilig is. Er wordt voor elke week een plan gemaakt met eventueel thuiswerken, met mijn stagebegeleider aanwezig zijn bij Altop en worden er zelfs planningen gemaakt voor werkplekken. Zo kan ik voldoende aanwezig zijn bij Altop om mijn onderzoek te verrichten.

Het contact houden met mijn stagebegeleider en Hubmanager gaat ontzettend goed. Zo worden er afspraken ingepland voor een Teams meeting, is er veel contact via de mail en kan er altijd telefonisch contact worden opgenomen. Mijn Hubmanager heeft zelfs een externe werkplek geregeld waar ik op een veilige manier met haar en andere studenten kan samenwerken. Via deze weg houd ik toch verbinding met de Hubmanager en andere studenten van de Innovatiehub, dit vind ik erg fijn.

Ik hoop dat we een beetje de weg kunnen vinden in het ‘nieuwe normaal’ en dat het ‘oude normaal’ weer een beetje terugkomt, zodat ik mijn stage nog wat meer kan doen zoals vooraf bedacht. Ik verveel me gelukkig absoluut niet en heb genoeg te doen, maar op den duur weer gewoon met mensen een praatje maken is wel fijn.

Terug naar overzicht
Doorzoek de website