Student in beeld: Jelle te Kampe

Student in beeld: Jelle te Kampe
In de rubriek "student in beeld" vertellen studenten over hun ervaring bij de bedrijven van de Innovatiehubs. Dit keer vertelt Jelle over zijn stage bij ARA apparatenfabriek en Vink Kunststoffen.

Mijn naam is Jelle, 22 jaar oud en ik kom uit Doetinchem. Van februari 2020 tot juli 2020 heb ik stagegelopen bij Vink kunststoffen. Dit jaar doe ik in dezelfde periode mijn afstudeerstage bij ARA apparatenfabriek.

Als je bij het zoeken naar een stage kiest voor een bedrijf dat is aangesloten bij een Innovatiehub, dan krijg je bepaalde zekerheden. Een goed voorbeeld daarvan is dat het stagebedrijf de opdracht, jou als student en de begeleiding serieus neemt. Persoonlijk vind ik dit een voordeel aangezien ik vaak van andere studenten hoor dat dit niet de standaard is, op deze manier differentiëren aangesloten bedrijven zich.

Daarnaast krijg je ook extra hulp en begeleiding vanuit de Innovatiehub om je schoolopdrachten op een goed niveau te krijgen. Zo mag je bijvoorbeeld het werk eerst laten lezen door de begeleider voordat je het inlevert bij je docent, bovendien is er ook ruimte om te sparren met je hub manager om de opdracht naar een hoger niveau te tillen. 

Ik heb enkel lof voor de bedrijven waar ik stage heb gelopen die aangesloten waren bij de Innovatiehub. Mijn minor heb ik gedaan bij Vink Kunststoffen in Didam, hier heb ik ondanks dat corona tijdens deze stage uitbrak een erg leuke en leerzame tijd gehad. Daarom kan ik dit bedrijf zeker aanraden als je een student bent die creatief is en lekker proactief kan werken, dit wordt hier erg gewaardeerd. Momenteel ben ik aan het afstuderen bij Apparatenfabriek ARA in Aalten.

Bij ARA doe ik bij afstudeerstage volgens het nieuwe afstudeercurriculum van de HAN. Dit betekent in dat ik in plaats van 1 afstudeeropdracht, mij met 3 verschillende opdrachten bezighoud. ARA was hier nog niet bekend mee maar ging hier erg open en begripvol mee om. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin bij ARA en ben ik uiterst tevreden met de werkplek die voor mij is gefaciliteerd, ik kijk uit naar een succesvol eindresultaat!

Terug naar overzicht
Doorzoek de website