Student in beeld: Nick en zijn stage bij Ubbink

Student in beeld: Nick en zijn stage bij Ubbink

In de rubriek "student in beeld" vertellen studenten over hun ervaring bij de bedrijven van de Innovatiehubs. Dit keer vertelt Nick over zijn stage op de afdeling logistiek van Ubbink.

Hoi! Ik ben Nick en ik volg de opleiding Manager Transport & Logistiek op het Graafschap College te Doetinchem. Ik ben op dit moment bezig met mijn eindejaarsstage bij Ubbink in het magazijn en op kantoor. Vanwege corona is mijn stageperiode verkort, maar daar zijn mijn ervaringen zeker niet minder op geworden. Door corona was de zoektocht naar een stage wel wat lastiger dan normaal. Via Michelle Hendriksen, de Hubmanager van de Innovatiehub Achterhoek-Liemers, kwam ik gelukkig in contact met Ubbink en kreeg ik deze mooie stagekans! 

Ondersteuning van de Hubmanager
De Innovatiehub
 heeft hierbij dus erg geholpen als link tussen school en Ubbink. Ook hebben we minimaal 1x in de week contact samen met de andere stagiaires binnen Ubbink. We praten dan over eventuele problemen die wij ervaren en hoe het met ons en onze stage in het algemeen gaat. DHubmanager denkt goed mee over dingen waar we tegenaan lopenOok helpt ze mij bij kleine dingen, zoals het taalkundig beoordelen van mijn stageverslag, zodat mijn stagebegeleider zich vooral op de inhoud kan richten 

Fijne collega's
De begeleiding
 bij Ubbink bevalt mij ook enorm, mede omdat mijn stagebegeleider veel kennis en ervaring heeft in het vak. Ik heb in een relatief korte tijd kunnen leren hoe de logistiek & transport georganiseerd is binnen Ubbink. De praktijk sluit goed aan op de theorie die ik de afgelopen jaren op school kreeg en ik heb voldoende ruimte gekregen voor mijn examenverslag & schoolopdrachten. Met collega’s kan ik goed werken en er hangt een fijne sfeer. De afgelopen paar weken heb ik mij bezig gehouden met het onderzoeken van processen en hoe ik die kan verbeteren, analyses gemaakt van kosten, meegedacht met collega’s en heb ik algemene taken overgenomen van medewerkers. Ik heb daardoor nu ook een beter beeld gekregen over wat ik in de toekomst wil gaan doen!

Terug naar overzicht
Doorzoek de website