(Afstudeer) stage Ontwerp logistiek besturingssysteem

DE OPDRACHT

Contour Advanced Systems (CAS) is ingericht als een projectenbedrijf dat ontwikkelt, prototypes bouwt en van daaruit beperkte series produceert. De trend is echter dat met het aanboren van nieuwe marktsegmenten (o.a. mechatronische modules) steeds meer repeterend seriewerk zal worden verzorgd. Dit leidt tot de vraag hoe de logistieke stroom (van inkoop, productie en assemblage) hier op moet worden aangepast.

 

Afgelopen periode is een student bezig geweest met het onderzoeken en analyseren van de consequentie van de overgang naar seriematig werk in de mechatronische modules voor CAS. Er is een ontwerp voor een nieuw logistiek besturingssysteem gemaakt. Aan de student deze periode de taak om een implementatieplan te schijven en deze te implementeren.

 

 

HET BEDRIJF

De Contour Groep (www.contour.eu) is een boeiende groeiende innovatieve internationale dienstverlener, gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Contour Advanced Systems (CAS) is één van de bedrijven en is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van Speciale Systemen. Voorbeelden van projecten die CAS heeft uitgevoerd zijn: het maken van trainingssimulaties voor defensie, het ontwikkelen en bouwen van high-tech containers om bijvoorbeeld mobiele server locaties in te beschermen (denk aan o.a. elektromagnetische straling en omgevingsgevaren) en het bouwen van elektronische installaties en speciale 19inch server behuizingen.

 

Door een jarenlange ervaring is CAS in staat diverse totaaloplossingen voor verschillende opdrachtgevers over de hele wereld te bouwen. Interessant is dat het werk nooit hetzelfde is. De projectdiversiteit maakt dat Contour op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is.

 

INNOVATIEHUB INNOVAR

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten. In de Innovatiehub is er naast je stagebegeleider ook een projectmanager aanwezig die jou kan begeleiden. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 10 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn nu al meer dan 150 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid!

 

 

COMPETENTIES

HBO opleiding, bij voorkeur: Logistics Management

-       Proactief

-       Resultaatgericht

 

INTERESSE?

Stuur jou motivatie en CV naar de projectmanager van Innovar:

 

Loes Esselink
info@innovar.nl
06 - 28 224 863
 www.innovar.nl / www.contour.eu

Solliciteren
Solliciteren
(Afstudeer) stage Ontwerp logistiek besturingssysteem
  • Contour
  • Aaltenseweg 52
  • 7051 CM Varsseveld
  • Innovatiehub Innovar
(Afstudeer) stage Ontwerp logistiek besturingssysteem
  • Vakgebieden Logistiek
  • Opleidingsniveau HBO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Loes Esselink
Doorzoek de website