Alternatief testplatform testafdeling PCB's

Stageopdracht

-        Alternatief testplatform testafdeling PCB’s.

Studentenprofiel

-        HBO elektrotechniek.

Over ARA apparatenfabriek

ARA apparatenfabriek is opgericht in 1961 in Aalten. Het in Aalten gevestigde bedrijf begon met het maken van elektronica. Later werd dit uitgebreid met panelenbouw en plaatwerk-samenstellingen.

ARA produceert hoogwaardige, mechatronische systemen en beschikt over alle kennis én tools die daarvoor nodig zijn. Het bedrijf staat bekend als een nuchtere, kennisintensieve partner, waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan en de klant van idee tot eindproduct wordt begeleid en ondersteund. ARA heeft hierbij alles in eigen huis; van mechanische-, elektronica-, hard- en software engineering alsmede de productie hiervan. Hiervoor beschikt ARA over een modern machinepark op gebied van elektronica (PCB en panelenbouw productie) en plaatwerkerij (lasermachines, kantbanken, lasrobot en een poeder- en natlakinstallatie).

Omdat de markt en de ontwikkeling van nieuwe technieken niet stilstaat zoekt ARA constant naar nieuwe manieren om haar processen, projecten en producten te verbeteren. Het bedrijf zoekt daarin manieren om efficiënter en effectiever te werken. Hier kun jij als stagiaire/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Bij ARA apparatenfabriek maken we complete units met Printed Circuit Boards (PCB’s). De PCB’s die in deze units verwerkt worden moeten getest worden op een eigen ontwikkeld testplatform. Echter, het testplatform dat we nu hebben zal niet meer lang ondersteund kunnen worden. Daarom zoekt ARA nu naar alternatieven zoals LabView en ViewDac als standaard testplatform voor de testafdeling.

Tijdens jouw stage ga je bezig met:

 • Een inventarisatie op het gebied van testplatforms.
 • Opzetten van een systematiek voor gebruik van testplatform (het inrichten, rapportage templates)Het ontwikkelen/aanpassen van testrack.
 • Het schrijven van een voorbeeld applicatie voor een te testen PCB.

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student elektrotechniek. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

Februari 2022.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij ARA krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Alternatief testplatform testafdeling PCB's
 • ARA
 • Tweede Broekdijk 6
 • 7122 LB Aalten
 • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Alternatief testplatform testafdeling PCB's
 • Vakgebieden Elektrotechniek
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website