De weg naar data-driven Engineering

DE OPDRACHT

Hosokawa Micron is een internationaal bedrijf dat machines en installaties ontwerpt voor de poederverwerkende industrie. Dit ontwerp is bijna voor iedere machine maatwerk, oftewel het engineer-to-order (ETO) principe. Dit is een tijdrovend proces en Hosokawa zou graag zien dat dit proces geoptimaliseerd wordt door zich verder te ontwikkelen naar datadriven engineering, of configure-to-order (CTO). In dit laatste principe kan de klant kiezen uit vele configuratie-opties voor de gewenste machine. Denk hierbij aan de manier waarop je bijvoorbeeld een auto kan samenstellen. Om dit laatste te realiseren is het echter noodzakelijk dat er een grote database met relevante informatie beschikbaar is. Dit proces staat nog in de kinderschoenen en vele vragen zijn onduidelijk. Welke data is hiervoor van belang om op te slaan, welke informatiesystemen worden daarvoor gebruikt en zijn het meest geschikt voor Hosokawa? Op welke manier moet de werkwijze worden aangepast om optimaal gebruik te maken van CTO? Wat een vragen! De opdracht is daarom geschikt om in samenspraak met het bedrijf af te stemmen op jouw specifieke voorkeur. Wil je beleidsmatig of procesmatig adviseren of heb je de voorkeur om het technische gedeelte in te duiken? Er zijn veel mogelijkheden om Hosokawa verder te helpen in dit proces.

 HET BEDRIJF

Hosokawa Micron is een internationaal bedrijf dat apparaten en installaties ontwerpt, vervaardigt en wereldwijd levert voor de poeder verwerkende industrie. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van mengen, drogen en agglomereren van vaste stoffen (poeders). Kenmerkende eigenschappen zijn; technologisch toonaangevend, servicegericht, professioneel, betrokken, gericht op langdurige relaties in een motiverende werkomgeving. Hosokawa heeft in Doetinchem alle processen in huis; van engineering tot en met productie, service, verkoop en een eigen testfabriek. Met ca. 160 medewerkers zijn zij gevestigd in Doetinchem.  

 

    Mixing    Drying    Agglomeration  

MEER INFORMATIE

Neem contact op met Ellen Peters, Projectmanager Innovatiehub Doetinchem: info@hub-doetinchem.nl of via tel. +31 (0)612200940

Solliciteren
Solliciteren
De weg naar data-driven Engineering
  • Hosokawa Micron
  • Gildenstraat 26
  • 7005 BL Doetichem
  • Innovatiehub Doetinchem
De weg naar data-driven Engineering
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Ellen Peters
Doorzoek de website