Digitaal Energieadvies met Pointcloud

De opdracht

De afdeling Innovatie en kennismanagement biedt haar klanten meer dan alleen producten voor de installatiebranch. Ze leveren ook diensten waarbij tekeningen en berekeningen een grote rol spelen. Rensa kan bijvoorbeeld op basis van een pointcloud een 3D model van een woning opstellen. Het bedrijf is van plan om op basis van het 3D model een energieadvies uit te geven en de (prefab)installatie te modelleren. Hiermee wil Rensa het energieadvies optimaliseren en de realisatie te vereenvoudigen. Aan jou de taak om te onderzoeken welke wijze het 3D-systeem met pointcloud gebruikt kan worden voor het energieadvies en modelleren van de installatie.  Dit doe je aan de hand van een concrete woning die als pilot wordt gebruikt.

De afdeling

De afdeling Innovatie & Kennismanagement van Rensa Family Company bestaat uit ontwikkelaars die de ideeën en wensen van het kenniscentrum ontwikkelen tot concrete (software) tools die door de Rensa bedrijven worden ingezet. Via de scrum-werkwijze en de modernste software worden in een twee wekelijkse sprint nieuwe producten opgeleverd aan het kenniscentrum.     

Elke twee weken worden demo’s gegeven aan het kenniscentrum, Rensa bedrijven en andere belangstellenden. Innovatie & Kennismanagement heeft zijn werkplek in InnovatieCentrum de Steck in Doetinchem waar een groot aantal bouwgerelateerde bedrijven met veel studenten in een inspirerende omgeving zijn gehuisvestigd.

Wie ben jij?

  • Je bent geïnteresseerd in installatietechniek en wil graag je kennis op dit vlak verbeteren.
  • Je wilt je bekwaamheden in 3D cad (Revit) verbeteren
  • Vindt het leuk om in een team te werken naar een concreet eindresultaat en dit te presenteren. 

Het bedrijf

De Rensa Family Company werkt voor meerdere bouwgerelateerde bedrijven. Elke bedrijf heeft zijn specifieke specialiteit. We bedienen onze klanten (de professionele installateurs, en ontwikkelde aannemers) middels regionale vertegenwoordigingen en vergaande geautomatiseerde centrale magazijnen. Rensa Family is een open, informele organisatie met een professionele en mensgerichte mentaliteit. Voor de 700 mensen die bij Rensa Family werken, staan de competenties klantgerichtheid, flexibiliteit en leervermogen.

Interesse?

Neem dan contact op met Ellen Peters, projectmanager Innovatiehub Doetinchem.
tel: 0612200940
mail: info@hub-doetinchem.nl

Solliciteren
Solliciteren
Digitaal Energieadvies met Pointcloud
  • Rensa Family Company
  • Beekseweg 3
  • 6942 JC Didam
  • Innovatiehub Doetinchem
  • Vakgebieden Techniek, Werktuigbouwkunde
  • Innovatiehubmanager Isabel van Veen
Doorzoek de website