Doorontwikkelen Flexomix

DE OPDRACHT

Hoewel de zogenaamde Flexomix al tientallen jaren de basismachine vormt van onze agglomeratietechnologie, willen wij ons blijven ontwikkelen op dit vlak. Met name agglomeratie van poeders bij relatief lage capaciteit 100-400 kg/h, of nog lager heeft onze interesse. Daarom zijn wij op zoek naar een student die ons helpt om de toepasbaarheid van onze huidige opschaling in deze relatief lage capaciteit range te bevestigen. Ook je verdere praktische verbeteringen aandragen.

Tijdens deze stage zal je door middel van vergelijkende testen op twee van onze Flexomix installaties een beeld gaan vormen over de mate waarin de deeltjes grote verdeling en de dichtheid over een komen. Je komt te werken op de Research en Development-afdeling met uitzicht op onze testfabriek. Hier ga jij zelf aan de slag met de machines om een expert te worden in de poederverwerkende technologie. De opdracht is geschikt voor zowel HBO als WO, en zowel een stage als een afstudeeropdracht.

 HET BEDRIJF

Hosokawa Micron is een internationaal bedrijf dat apparaten en installaties ontwerpt, vervaardigt en wereldwijd levert voor de poeder verwerkende industrie. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van mengen, drogen en agglomereren van vaste stoffen (poeders). Kenmerkende eigenschappen zijn; technologisch toonaangevend, servicegericht, professioneel, betrokken, gericht op langdurige relaties in een motiverende werkomgeving. Hosokawa heeft in Doetinchem alle processen in huis; van engineering tot en met productie, service, verkoop en een eigen testfabriek. Met ca. 160 medewerkers zijn zij gevestigd in Doetinchem.  

 

   Mixing   Drying   Agglomeration  

MEER INFORMATIE

Neem contact op met Ellen Peters, Projectmanager Innovatiehub Doetinchem: info@hub-doetinchem.nl of via tel. +31 (0)612200940

Solliciteren
Solliciteren
Doorontwikkelen Flexomix
  • Hosokawa Micron
  • Gildenstraat 26
  • 7005 BL Doetichem
  • Innovatiehub Doetinchem
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Isabel van Veen
Doorzoek de website