Elektronica stage met afsluiting in Monaco

Join the HAN Solarboat team!

Gezocht per februari 2021: Stagiair(e) elektrotechniek

We zoeken ook altijd studenten die naast stage/afstudeerstage lid willen worden van het raceteam en mee willen gaan naar de races!
Zie https://hansolarboat.nl/vacatures/

Over de HAN Solarboat

De HAN Solarboat, is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en young professionals. Zij nemen met deze vliegende boot deel aan nationale én internationale races, waaronder in Monaco.

IIME (Doetinchem)  stelt hierbij de faciliteiten van de werkplaats beschikbaar en biedt professionele ondersteuning uit het vakgebied. Werken aan de HAN Solarboat is als werken in een Formule 1 team. Strategie tijdens de races, snelle respons bij problemen en natuurlijk teamwork zorgen er voor dat jij de concurrentie achterlaat. Mocht jij niet meer stage bij ons lopen tijdens het raceseizoen maar wil je wel betrokken zijn met het team? Dan ben jij altijd meer dan welkom!

DOEL 2021

De nieuwe HAN Solarboat zal in 2021 voor het eerst ter water worden gelaten. De boot zal voorbereid moeten worden voor de Monaco Solar & Energy Boat Challenge. Help jij de boot vaarklaar te maken en ga je mee naar de race in Monaco?

Functieomschrijving

Binnen het HAN Solarboatteam zoeken wij een gemotiveerde student die de huidige elektrische systemen binnen de boot doorontwikkeld. In de boot bevindt zich o.a. een 5kW DC Motor, een Lithium-Ion 1,5 KWH accu, flexibele zonnepanelen, data-bus systeem en diverse koelingsystemen. Het doel is om het elektrische systeem zo robuust en licht mogelijk te maken en meer data te vergaren uit de boot. Zo kan het team de juiste strategie bepalen aan wal. Daarnaast vragen diverse systemen om een optimalisatie van het product, zoals de slimme actieve koeling en throttle control. Door middel van onderzoek en realisatie kan jij de elektronica verbeteren. In het voorjaar zullen wij nog veel op het water zijn, om zo veel mogelijk te testen!

Vaardigheidseisen

– Jij volgt een MBO of HBO opleiding gerelateerd aan elektrotechniek

– Jij bent een teamplayer

– Jij hebt goede communicatieve vaardigheden

– Jij neemt initiatief en bent flexibel

– Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie

– Jij hebt kennis van C/C++, Multisim, Ultiboard, Matlab

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: leonie@iime.nl. Voor vragen kun je ook contact met haar opnemen via 06-23646571. Uitgebreide informatie over de HAN Solarboat is te vinden op www.hansolarboat.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Solliciteren
Elektronica stage met afsluiting in Monaco
  • Leonie Dijkhof
  • Fabriekstaat, 17b
  • 7005AP Doetinchem
  • Nederland
Elektronica stage met afsluiting in Monaco
  • Vakgebieden Elektronica, Techniek
  • Opleidingsniveau HBO
  • Soort Stage Meeloopstage
  • Innovatiehubmanager Leonie Dijkhof
Doorzoek de website