Embedded System Engineering stage bij Qconcepts

Autonoom varen met Qconcepts

Gezocht per september 2022: Stagiair(e) Embedded System Engineering

Over Qconcepts

Qconcepts Design & Engineering BV(Qconcepts) is een engineeringsbedrijf gespecialiseerd in composietmaterialen, embedded systemen en stromingsanalyses. Qconcepts werkt aan engineeringsopdrachten voor derden, maar ontwikkeld ook eigen producten zoals de Flo1 high-performance foiling zeilboot en de Autonomous Aquatic Drone (AAD). Deze laatste boot, uiteraard voorzien van draagvleugels, vaart autonoom op zonne-energie. Er zijn inmiddels twee AAD prototype demonstratieboten in aanbouw, snelle foilers die wel 40 km/h varen.

Je kunt de AAD zien als een autonoom varend sensor platform, met z’n eigen power supply. Een stuk hightech systeemintegraties dus. Het eerste doel is om samen met marktpartijen te testen hoe de AAD zo nuttig mogelijk kan worden ingezet. Daarbij zijn betrouwbaarheid, functionaliteit en kosteneffectiviteit cruciaal. De twee prototype demonstratieboten worden voortdurend doorontwikkeld. Binnen het AAD project liggen dus altijd kansen om vanuit verschillende disciplines te werken aan een steeds sterker systeempakket.

Daarnaast is Qconcepts de kartrekker van het HAN Solarboat project, een boot die vaart op zonne-energie en meedoet aan nationale en internationale races.

Functieomschrijving

De AAD heeft eigen technologie aan boord om autonoom te kunnen varen zoals een missionplanner en sensoren om bijvoorbeeld obstakels mee te ontwijken. De AAD is bedacht als multifunctioneel sensor-platform voor toekomstige klanten uit de wereld van onderzoek, defensie, beveiliging en logistiek. Voor het AAD project zijn verschillende werkpakketten denkbaar. Bijvoorbeeld het verbeteren van het (geïntegreerde) hardware en software platform voor besturing en sensoren, denk hierbij aan de aansturing van actuatoren, besturingsbackbone en het regelsysteem. Afhankelijk van jouw interesse en kennis kunnen we hier een passende (afstudeer)stage van maken.

Vaardigheidseisen

– Jij volgt een HBO opleiding gerelateerd aan elektrotechniek of Embedded System Engineering (ESE)

– Jij hebt goede communicatieve vaardigheden

– Jij neemt initiatief en bent flexibel

– Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie

– Jij hebt kennis van C/C++, Multisim, Ultiboard, Matlab

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: leonie@qcde.eu. Voor vragen kun je haar ook bellen of appen via 06-23646571.

Uitgebreide informatie over Qconcepts is te vinden op www.qcde.eu.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Solliciteren
Embedded System Engineering stage bij Qconcepts
  • Leonie Dijkhof
  • Fabriekstaat, 17b
  • 7005AP Doetinchem
  • Nederland
Embedded System Engineering stage bij Qconcepts
  • Vakgebieden Elektronica, Elektrotechniek, Techniek
  • Opleidingsniveau HBO
  • Soort Stage Meeloopstage
  • Innovatiehubmanager Leonie Dijkhof
Doorzoek de website