Energieberekeningen

De opdracht

Door studenten van de HAN is een Excel tool gemaakt die op basis van gebouwkenmerken het benodigde verwarmingsvermogen en energieverbruik kan bepalen. Deze tool maakt gebruik van berekeningen die binnen Rensa Techniek voor projecten zijn uitgevoerd. De resultaten van deze en andere reeds uitgevoerde onderzoeken moeten omgezet worden in een online tool die gebruikt kan worden door professionele aanbieders om installatieconcepten tegen elkaar af te wegen.


Van jou wordt verwacht dat je de reeds beschikbare informatie (en aanvullende benodigde informatie) zodanig vormgeeft dat de software ontwikkelaars dit kunnen vertalen in een online tool. Hierbij heb je regelmatig afstemming met het kenniscentrum om te toetsen of het resultaat voldoende is. Ook pas je de tooling aan als gevolg van de verkregen feedback.

De afdeling

De afdeling New Business bestaat uit ontwikkelaars die de ideeën en wensen van het kenniscentrum ontwikkelen tot concrete (software) tools die door de bedrijven van de Rensa Groep worden ingezet. Via de scrum-werkwijze en de modernste software worden in een twee wekelijkse sprint nieuwe producten opgeleverd aan het kenniscentrum.  

Elke twee weken worden demo’s gegeven aan het kenniscentrum, Rensa bedrijven en andere belangstellenden. New Business heeft zijn werkplek in Steck in Doetinchem waar een groot aantal bouw gerelateerde bedrijven met veel studenten in een inspirerende omgeving zijn gehuisvestigd.

Wie ben jij?

 • Jij kunt installatietechnische kenmerken/wensen vertalen naar begrijpelijke context voor niet specialisten.
 • Je doorziet de (natuurkundige) afhankelijkheden tussen de installatie en bouw.  
 • Je vindt het leuk om in een team met verschillende disciplines te werken naar een concreet eindresultaat en dit te presenteren. 

Het bedrijf

De Rensa Groep bestaat uit meerdere bouw gerelateerde bedrijven. Elke bedrijf heeft zijn specifieke specialiteit; Rensa (verwarming en ventilatie), GevierDales (Sanitair) Libra (PV systemen), Albrand (vloerverwarming), Verholt (Pompen, rookgasanalyse) en Gafco (Koeltechniek).  We bedienen onze klanten (de professionele installateurs en aannemers) middels regionale vertegenwoordigingen en geautomatiseerde centrale magazijnen. Rensa Groep is een open, informele organisatie met een professionele en mensgerichte mentaliteit. Voor de 700 mensen die bij Rensa Groep werken, staan de competenties klantgerichtheid, flexibiliteit en leervermogen centraal.

interesse?

Neem dan contact op met Ellen Peters, projectmanager Innovatiehub Doetinchem. 
tel: 0612200940
mail: info@hub-doetinchem.nl

Solliciteren
Solliciteren
Energieberekeningen
 • Rensa
 • Beekseweg 3
 • 6942 JC Didam
 • Innovatiehub Doetinchem
Energieberekeningen
 • Vakgebieden Techniek, Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Ellen Peters
Doorzoek de website