Haalbaarheidsstudie nieuwe buislaser

Afstudeeropdracht
 • Haalbaarheidsstudie nieuwe Freesbank.
Studentenprofiel
 • HBO Technische Bedrijfskunde
Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Het doel van deze opdracht is het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar de aanschaf van een buislaser bij Contour. Het onderzoek moet inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van een buislaser en de financiële en organisatorische consequenties van de aanschaf van een buislaser bij Contour.

Wat ga je doen?

Je start met een inventarisatie van de huidige productieprocessen van Contour waarvoor de buislaser gebruikt zou kunnen worden. Daarna ga je een onderzoek naar de technische mogelijkheden en beperkingen van verschillende typen buislasers. Daarnaast ga je een analyse van de financiële haalbaarheid van de aanschaf van een buislaser, inclusief de investeringskosten, de exploitatiekosten en de terugverdientijd. Ook wordt er een vergelijking van de aanschaf van een buislaser met andere productiemethoden.

De resultaten van de haalbaarheidsstudie worden vastgelegd in een rapportage, waarin onder meer de volgende aspecten worden belicht:

 • De mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van een buislaser binnen de productieprocessen van Contour.
 • Een gedetailleerde beschrijving van de technische specificaties van de geselecteerde typen buislasers.
 • Een berekening van de financiële haalbaarheid van de aanschaf van een buislaser, inclusief de investeringskosten, de exploitatiekosten en de terugverdientijd.
Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student technische bedrijfskunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

Februari 2023.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Haalbaarheidsstudie nieuwe buislaser
 • Contour Covering Technology
 • Industrieweg 20
 • 7102 DZ Winterswijk
 • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Haalbaarheidsstudie nieuwe buislaser
 • Vakgebieden Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Commercieel / Verkoop, Techniek, Technische bedrijfskunde
 • Opleidingsniveau HBO/WO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website