Implementatie van een Slijpcobot

Afstudeeropdracht
  • Implementatie Slijpcobot     
Studentenprofiel
  • MBO HBO Mechatronica, Werktuigbouwkunde
Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen. Op jaarbasis worden er bij Contour circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen! In de afgelopen zijn er al veel stage- en afstudeeropdrachten met succes afgerond.

Jouw opdracht

De afgelopen periodes hebben we veel onderzoek gedaan naar het inzetten van cobots. Onder andere is er onderzoek gedaan hoe we cobots in kunnen zetten bij het slijpen en kanten, waarna we ook het boren-tappen-verzinken hebben onderzocht.

Het slijpen hebben we in verschillende stappen gedaan. In het begin hadden we kasten die in een lijn op 4 punten geslepen moesten worden. Hiervoor is een lijn ontworpen, waardoor we onze collega met het zwaarste werk kunnen ondersteunen met een cobot.

Afgelopen periode heeft er een student onderzoek gedaan naar de inzet van een tweede cobot voor het slijpen. Ditmaal wouden we een slijpcel hebben met twee hoeken: de cobot staat/hangt in het midden en kan aan beide kanten producten slijpen.

 Dit laatste project moet afgemaakt worden.

 Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student Mechatronica of Werktuigbouwkunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Je bent creatief en pro-actief. We staan altijd open voor nieuwe ideeën, dus staan hier ook bij studenten voor open!

Startdatum

Februari 2023.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

 Vanuit de Innovatiehubs krijg je trainingen op het gebied van het schrijven van een Plan van Aanpak en je onderzoek. Ook is er elk semester een training Presenteren. Zo stomen we je klaar voor het echte werk op school!

Word je onze nieuwe stagiair(e) of afstudeerder?

Lijkt deze vacature jou wel wat? Neem dan contact op met Tycho Geurkink.

Stuur je CV en motivatiebrief naar tgeurkink@contour.eu

Bij vragen mag je mij bellen op: 06-53900231

 

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Implementatie van een Slijpcobot
  • Contour Covering Technology
  • Industrieweg 20
  • 7102 DZ Winterswijk
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Implementatie van een Slijpcobot
  • Vakgebieden Elektrotechniek, Mechatronica, Techniek, Werktuigbouwkunde
  • Opleidingsniveau MBO/HBO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website