Kleingoedsysteem optimalisatie

Opdracht: kleingoed in bakken

Al sinds 2009 levert Rensa haar klanten de bestelde kleingoedproducten in kartonnen dozen. Het hele kleingoedsysteem en aanpalende processen is daarop ingericht. Vanuit één van de duurzaamheidsdoelstellingen om in 2030 verpakkingsneutraal te zijn en toenemende vragen vanuit klanten, willen we onderzoeken wat er moet gebeuren om ook kleingoedorders in bakken uit te leveren.

De vraag is makkelijk gesteld, maar om die vraag te beantwoorden hebben we te maken met diverse factoren. Te beginnen met een kleingoedmagazijn dat in hoge mate geautomatiseerd en gemechaniseerd is en ingericht is op de afhandeling van dozen. Wat betekent het voor het systeem en/of de bak als we naast dozen ook in bakken willen gaan leveren. Welke type bak is geschikt? Hoe gaat het met de orderstart? Kunnen de robots ook bakken stapelen samen met de dozen? Daarnaast is ook het beheer van de emballagestroom van belang. Last but not least is ook de automatisering achter deze oplossing een belangrijk aandachtspunt.

Een gedegen onderzoek naar alle facetten is wenselijk, zodat we zicht hebben op alle touchpoints. Vanuit dat inzicht kunnen we beslissingen nemen over het vervolgtraject. Het resultaat is een onderzoeksrapport met de mogelijke oplossing of oplossingen en een advies hoe dit proces en de systemen in te richten.

Ofwel: een gave en uitdagende opdracht voor een initiatiefrijke en communicatief vaardige student die niet schroomt om vragen te stellen en dwars door de hele organisatie op zoek gaat naar de touchpoints en oplossingen voor dit vraagstuk.

Wie zoeken we hiervoor?
Wij zoeken een student met uitstekende analytische vaardigheden en gevoel voor processen. We denken hierbij aan een HBO of WO student, bijvoorbeeld uit de richting technische bedrijfskunde of logistics engineering of management.

Vragen of interesse? 
Neem contact op met Jos Benraad, Hoofd Logistiek Beheer, via 06-53896177 of jbenraad@rensafamily.company

Het bedrijf
De Rensa Family Company werkt voor meerdere installatie/bouw gerelateerde bedrijven (o.a. Verwarming, Sanitair, Airco/Koude techniek). Rensa Family Company is een internationale groothandel met in Nederland een landelijke dekking van ruim 20 regio kantoren. Rensa family is een open, informele organisatie met een professionele en mensgerichte mentaliteit. Voor de 700 mensen die bij Rensa groep werken, staan de competenties klantgerichtheid, flexibiliteit en leervermogen centraal.

Meer informatie over Rensa Family? Neem dan een kijkje op de website.

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Kleingoedsysteem optimalisatie
  • Rensa Family Company
  • Beekseweg 3
  • 6942 JC Didam
  • Innovatiehub Doetinchem
Kleingoedsysteem optimalisatie
  • Vakgebieden Bedrijfskunde, Logistiek, Management, Economie & Recht, Technische bedrijfskunde
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Isabel van Veen
Doorzoek de website