Lasprogramma's ontwikkelen voor de lasrobot.

Stageopdracht

Onderzoek naar het verdere gebruik van de Robot-Las-Installatie bij ARA.

Studentenprofiel                                          

MBO/HBO mechatronica. 

Over ARA

ARA apparatenfabriek is opgericht in 1961 in Aalten. Het in Aalten gevestigde bedrijf begon met het maken van elektronica. Later werd dit uitgebreid met panelenbouw en plaatwerk-samenstellingen.

ARA produceert hoogwaardige, mechatronische systemen en beschikt over alle kennis én tools die daarvoor nodig zijn. Het bedrijf staat bekend als een nuchtere, kennisintensieve partner, waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan en de klant van idee tot eindproduct wordt begeleid en ondersteund. ARA heeft hierbij alles in eigen huis; van mechanische-, elektronica-, hard- en software engineering alsmede de productie hiervan. Hiervoor beschikt ARA over een modern machinepark op gebied van elektronica (PCB en panelenbouw productie) en plaatwerkerij (lasermachines, kantbanken, lasrobot en een poeder- en natlakinstallatie).

Omdat de markt en de ontwikkeling van nieuwe technieken niet stilstaat zoekt ARA constant naar nieuwe manieren om haar processen, projecten en producten te verbeteren. Het bedrijf zoekt daarin manieren om efficiënter en effectiever te werken. Hier kun jij als stagiaire/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Om de kosten te drukken en ARA’s duurzaamheid te bewaken is het bedrijf uit Aalten op zoek naar manieren om te automatiseren.Bij ARA zijn we daarom op zoek naar een student die onderzoek gaat doen naar het verder gebruik van onze Valk Robot-Las-Installatie:

-        Het optimaliseren van bestaande programma’s voor de lasrobot;

-        Ontwikkeling nieuwe programma’s voor de lasrobot.

Op het moment hebben we een Valk Robot-Las-Installatie. Deze robot zou nog meer verschillende producten kunnen lassen. We hebben een aantal product- families (producten met een gelijksoortige lasbewerking) die we nu met de robot willen gaan lassen. Hiervoor is nog tooling (mal) nodig. Verder ontbreekt het bijbehorende programma voor de robot. Met dit laatste onderdeel ga jij aan de slag.

Tijdens je stage ga je volgende taak uitvoeren:

-        Programmeren van de lasrobot.

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student mechatronica. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

September 2022.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij ARA krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode. De inhoudelijk begeleider zal jou helpen met vragen omtrent jouw opdracht. Met vragen buiten jullie onderzoek om kun je terecht bij de procesbegeleider van Innovatiehub Winterswijk-Aalten.

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Lasprogramma's ontwikkelen voor de lasrobot.
  • ARA
  • Tweede Broekdijk 6
  • 7122 LB Aalten
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Lasprogramma's ontwikkelen voor de lasrobot.
  • Vakgebieden Werktuigbouwkunde
  • Opleidingsniveau MBO/HBO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website