Make it smart!

DE OPDRACHT

De wereld van automatiseren staat niet stil. Op alle gebieden is het mogelijk om computerintelligentie toe te passen. Zo kan je bijvoorbeeld vrij eenvoudig binnen enkele minuten op internet je eigen auto samenstellen waarna je met één klik de hele productie in beweging kan laten komen. Om dit soepel te laten verlopen dienen meerdere disciplines samen te werken om één integraal systeem neer te zetten. Een methodiek die hier ten grondslag aan kan liggen noemt men Smart Customization. In deze methodiek worden slimme onderdelen als bouwblokken op diverse plekken (her-)gebruikt.

Bij Hosokawa zijn we al een aantal jaren bezig om deze methode te integreren in het bedrijf, met aan de voorkant een productconfigurator genaamd Tacton. Dit is een slim stuk software die het mogelijk maakt binnen Solidworks modellen aan te sturen op basis van een vraag/antwoord spel.

Jouw opdracht is om deze productconfigurator uit te breiden met nieuwe slimme bouwblokken en verder in het bedrijf ‘uit te rollen’. Uiteindelijk willen we een product van ons in de configurator zetten waarmee verkopers online de klant kan bedienen met offertes, een overzichtstekening kan maken en de productie de juiste informatie kan geven.

Dit is een multidisciplinair project waardoor je op meerdere afdelingen in het bedrijf kennis maakt met de specifieke kwaliteiten van elke discipline. Het is een uitdagende opdracht met veel potentie voor de toekomst! Hosokawa biedt je na een geslaagde afronding de kans om je project voort te zetten in dienstverband.

 HET BEDRIJF

Hosokawa Micron is een internationaal bedrijf dat apparaten en installaties ontwerpt, vervaardigt en wereldwijd levert voor de poeder verwerkende industrie. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van mengen, drogen en agglomereren van vaste stoffen (poeders). Kenmerkende eigenschappen zijn; technologisch toonaangevend, servicegericht, professioneel, betrokken, gericht op langdurige relaties in een motiverende werkomgeving. Hosokawa heeft in Doetinchem alle processen in huis; van engineering tot en met productie, service, verkoop en een eigen testfabriek. Met ca. 160 medewerkers zijn zij gevestigd in Doetinchem.  

 

  Mixing Drying Agglomeration

MEER INFORMATIE

Neem contact op met Ellen Peters, Projectmanager Innovatiehub Doetinchem: info@hub-doetinchem.nl of via tel. +31 (0)612200940

Solliciteren
Solliciteren
Make it smart!
  • Hosokawa Micron
  • Gildenstraat 26
  • 7005 BL Doetichem
  • Innovatiehub Doetinchem
Make it smart!
  • Vakgebieden Werktuigbouwkunde
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Ellen Peters
Doorzoek de website