Meewerk- / Afstudeerstage Elektrotechniek bij ARA apparatenfabriek

Over ARA apparatenfabriek

ARA apparatenfabriek is opgericht in 1961 in Aalten. Het in Aalten gevestigde bedrijf begon met het maken van elektronica. Later werd dit uitgebreid met panelenbouw en plaatwerk-samenstellingen.

ARA produceert hoogwaardige, mechatronische systemen en beschikt over alle kennis én tools die daarvoor nodig zijn. Het bedrijf staat bekend als een nuchtere, kennisintensieve partner, waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan en de klant van idee tot eindproduct wordt begeleid en ondersteund. ARA heeft hierbij alles in eigen huis; van mechanische-, elektronica-, hard- en software engineering alsmede de productie hiervan. Hiervoor beschikt ARA over een modern machinepark op gebied van elektronica (PCB en panelenbouw productie) en plaatwerkerij (lasermachines, kantbanken, lasrobot en een poeder- en natlakinstallatie).

Omdat de markt en de ontwikkeling van nieuwe technieken niet stilstaat zoekt ARA constant naar nieuwe manieren om haar processen, projecten en producten te verbeteren. Het bedrijf zoekt daarin manieren om efficiënter en effectiever te werken. Hier kun jij als stagiaire/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

ARA Apparatenfabriek produceert complexe producten in 4 afdelingen:

 • De productie van Plaatwerk;
 • De productie van Printed Circuit Boards;
 • Panelenbouw;
 • En Modulebouw.

Bij de productie van de verschillende producten hanteert ARA een co-engineeringsmethode. Dat houdt in dat wij producten nakijken en verbeteren waar nodig, en daarnaast ook een Research & Development (R&D) afdeling hebben. Voor verschillende projecten zoeken wij daarin ondersteuning van gemotiveerde studenten Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Embedded Systems.

De afgelopen periodes hebben er studenten meegewerkt aan een robot als demonstratieobject voor een beurs. Deze robot laat verschillende competenties van ARA naar boven komen van servo besturingen tot en met (fijn) mechanische constructies uit plaatwerk.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je stage (vinden wij) is het deelnemen aan dagelijkse werkzaamheden van de afdeling mechanical engineering. Deze werkzaamheden zijn enorm afwisselend, van uitzoeken en doorvoeren van productie- of klantenvragen over mechanische constructies, t/m bedenken en uitvoeren van productieproces verbeteringen of het meehelpen aan compleet (re) design van een machine.

Naast een mogelijk project dat je gaat uitvoeren, werk dus je mee op de afdeling en zo doe je de echte relevante werkervaring op!

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student Elektrotechniek. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

September 2022.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij ARA krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode

Solliciteren
Solliciteren
Meewerk- / Afstudeerstage Elektrotechniek bij ARA apparatenfabriek
 • ARA
 • Tweede Broekdijk 6
 • 7122 LB Aalten
 • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Meewerk- / Afstudeerstage Elektrotechniek bij ARA apparatenfabriek
 • Vakgebieden Elektronica, Elektrotechniek, Mechatronica, Techniek, Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde
 • Opleidingsniveau MBO/HBO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website