Meewerk/afstudeerstage DrainTalent&HeatTalent Onderzoeks- en Innovatiecentrum

DrainTalent en HeatTalent combineren kennis en kunde om optimale bodemconditie voor sportvelden – 365 dagen per jaar, ongeacht klimaat en seizoensinvloeden – te garanderen. In deze samenwerking komt het unieke circulaire bodembeheersysteem van DrainTalent samen met de vooraanstaande veldverwarmingstechnologie van HeatTalent.

  • Het unieke en gepatenteerde DrianTalent systeem kan zowel vocht uit de bodem onttrekken als vocht in de bodem injecteren. Op deze manier is bespeling van het sportveld vaker mogelijk en is het juiste vochtpercentage t.b.v. groei van het gras verzekerd. Daarnaast is de vochtbalans in de bodem van belang om de bodem zo energie-efficiënt mogelijk te kunnen verwarmen. Is het vochtpercentage te laag, dan is de warmtegeleiding ondermaats. Is het vochtpercentage te hoog, dan moet er ongewenst veel vocht worden verwarmd. 
  • De innovatieve, duurzame, elektrische en tevens gepatenteerde verwarmingstechnologie die HeatTalent gebruikt om de bodem van sportvelden te verwarmen voorziet in bespeelbaarheid van het veld op winterse dagen én kan tevens sturen op de gewenste worteltemperatuur van het gras zodat groei en herstel van de plant mogelijk is. HeatTalent verwarmt met duurzame energie als voedingsbron en kent slechts minimale verliezen van energie.

In 2022 hebben DrainTalent en HeatTalent het Onderzoeks- & Innovatiecentrum in Beek Gem. Montferland geopend. Op dit Onderzoeks- & Innovatiecentrum worden verschillende samenstellingen van bodemmateriaal, bodemopbouw en bodembeheersystemen en de impact van veldverwarming onderzocht, met elkaar én ten opzichte van traditionele opbouw vergeleken en gevalideerd. Dit alles gebeurt vanuit een projectteam waarin specialisten op het gebied van technologie (onderzoekers en ontwikkelaars van DrainTalent en HeatTalent), klimaat robuust bodem- en watersysteem (onderzoeksbureau Lumbricus), en aanleg en onderhoud van sportvelden (Hofmeijer Voorst) zijn vertegenwoordigd.

Daarnaast wordt het Onderzoeks- & Innovatiecentrum gebruikt voor demonstraties van de DrainTalent en HeatTalent systemen aan geïnteresseerde partijen. Wij kunnen met trots zeggen dat diverse nationale en internationale professioneel voetbalclubs op de koffie zijn geweest en de demonstraties met groot enthousiasme hebben bijgewoond. Dit met als resultaat dat onze technologie inmiddels bij menig Eredivisieclub op het terrein te aanschouwen is, en we aan de vooravond staan om onze eerste systemen internationaal te gaan leveren. 

Het is dan ook voor ons unieke Onderzoeks- & Innovatiecentrum in Beek waar wij een gedreven persoon voor zoeken die een voortrekkingsrol op zich kan nemen om in samenwerking met voorgenoemd projectteam een verdiepend onderzoek uit te voeren op het gebied van bodem-, water- en temperatuur management. Dit verdiepend onderzoek heeft op dit moment nog geen kaders. We gaan graag samen op zoek naar deze kaders, waarbij diverse onderzoeksvragen gecombineerd kunnen worden. Waar deze onderzoeken enerzijds aanvullende/nieuwe inzichten geven op het gebied van bodem-, water- en temperatuur management, zullen de onderzoeksresultaten anderzijds bijdragen aan het verdere commercialiseren van de DrainTalent en HeatTalent technologie.    

Solliciteren
Solliciteren
Meewerk/afstudeerstage DrainTalent&HeatTalent Onderzoeks- en Innovatiecentrum
  • Jeroen Peters
Meewerk/afstudeerstage DrainTalent&HeatTalent Onderzoeks- en Innovatiecentrum
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Jeroen Peters
Doorzoek de website