Meten en verbeteren van testopstellingen

Onderwerp:
Ubbink ontwikkelt, produceert en verkoopt producten die lucht en rookgassen transporteren. Wij willen de metingen professionaliseren en verder automatiseren.

Opdracht:
Ubbink heeft een uitgebreid laboratorium met diverse testopstellingen. Ubbink heeft een brede productportfolio en daarom ook diverse meetapparatuur en testopstellingen. Er is een opstelling waarmee de stromingsweerstand kan worden bepaald, een stormgenerator waarmee wind en regeninvloeden op daken en dak producten kan worden bepaald, een UV-simulatie testopstelling en nog diverse andere meetopstellingen.

De stagiair/afstudeerder gaat meehelpen met het uitvoeren van metingen en het verbeteren van de testopstellingen. Hierbij kan worden gedacht aan automatisering van de metingen, aan het makkelijker verwerken van de testdata, aan het opstellen van handleidingen voor metingen, en natuurlijk het uitvoeren van metingen. Afhankelijk van de mogelijkheden en lengte van de stage kunnen diverse (deel)opdrachten worden uitgewerkt. Ubbink beschikt over een eigen 3D printer, een eigen technische dienst, en een goed geoutilleerde werkplaats om snel en vakkundig verbeteringen door te voeren aan testopstellingen. Het is de bedoeling dat de stagiair zelf voorstellen maakt voor verbeteringen. Deze kunnen na overleg en goedkeuring ook worden doorgevoerd. Wij zoeken iemand met een werktuigbouwkundige achtergrond voor deze opdracht. Daarnaast is het belangrijk dat de stagiair het leuk vindt om praktisch bezig te zijn.

Over Ubbink:
Ubbink ontwikkelt oplossingen voor energie-efficiency en een gezond binnenklimaat voor gebouwen, met de klant als uitgangspunt. Wij zoeken continu naar slimme innovaties, gericht op verwerkersgemak. Ubbink is gespecialiseerd in ventilatie, rookgasafvoer en lucht- en waterdicht bouwen. Onze producten en systemen zijn verkrijgbaar bij de bouwmaterialenhandel, technische groothandel en ijzerwarenspeciaalzaken. Tevens worden deze vermarkt via OEM-klanten. 90% van de producten worden zelf geproduceerd, dus je bent in de directe omgeving van de productie. Ubbink is onderdeel van de Ubbink Centrotherm Group, welke kantoren heeft in 8 landen in Europa, China en de Verenigde Staten en onderdeel is van het beursgenoteerde Centrotec Sustainable AG.

Op de R&D afdeling in Doesburg werken 9 medewerkers. De medewerkers hebben een technische achtergrond. Het opleidingsniveau is universitair en hbo. Er wordt bij Ubbink gewerkt met een stage-gate proces voor de ontwikkeling van nieuwe producten en het uitvoeren van productwijzigingen. De producten worden methodisch ontworpen met als doel de productontwikkeling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Om producten te ontwikkelen worden hulpmiddelen zoals Ansys (FEM rekenpakket) ingezet, een 3D printer voor het creëren van prototypes en diverse test en meetopstellingen om productprestaties te bepalen. Bij Ubbink wordt gewerkt met het tekenpakket CREO. Dit tekenpakket biedt de mogelijkheid om complexe producten te bouwen.

Is jouw interesse gewekt?
Denk je dat deze stage goed bij jou past of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Michelle Hendriksen,
Projectmanager Innovatiehub Achterhoek-Liemers:
Email: mhendriksen@innovatiehub-al.nl 
Telefoon: + 31 (0)6 531 046 70

Solliciteren
Solliciteren
Meten en verbeteren van testopstellingen
  • Ubbink
  • Verhuellweg 9
  • 6984AA Doesburg
  • Ubbink
Meten en verbeteren van testopstellingen
Doorzoek de website