Modernisering Calculatiemethodiek

Afstudeerstage/ afstudeeronderzoek

Modernisering calculatiemethodiek

Studentenprofiel

HBO/WO werktuigbouwkunde, affiniteit met productie, Excel en IT.

Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series van een repeatmatig karakter. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (elektro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien, zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Bij Contour Covering Technology in Winterswijk voeren wij allerlei verschillende bewerking uit. Wanneer wij een offerte voor een klant maken, dan is de benodigde productietijd per bewerking daar een belangrijk component van. Voor iedere bewerking bestaat er een calculatiemodel in onze calculatiesoftware. Deze modellen zijn maatwerk, en sluiten aan op de praktijk zoals die bij Contour van toepassing is. De tijdscalculatie is de basis voor de kostprijs van de producten, maar ook voor de planning van het werk in het licht van de beschikbare capaciteit.

Deze opdracht is tweeledig van aard; enerzijds zal je onder begeleiding van een calculator/werkvoorbereider de beschikbare calculatiesoftware op de markt in kaart brengen, de toepasbaarheid voor de producten van Contour beoordelen, en daar een samenvatting van presenteren. Anderzijds zal je voor een aantal geselecteerde bewerkingen de bestaande calculatiemodellen verbeteren. Daarvoor zal je in de praktijk op de productieafdelingen in kaart brengen welke stappen achtereenvolgens uitgevoerd worden, om op die manier tot een valide en betrouwbaar calculatiemodel te komen. Het reeds bestaande en je verbeterde calculatiemodel zal je vervolgens toetsen in de praktijk.

Onze verwachting

Je opdracht is praktisch van aard. Theorie ondersteunt je bij je opdracht, maar je begint zo snel mogelijk aan de praktische kant van deze opdracht. Omdat de nadruk ligt op het verdiepen in het calculatieproces en productiewerkwijze van Contour, krijg je een goed beeld van het werkvoorbereidingsproces van een modern productiebedrijf.

Jij bent een gemotiveerde student werktuigbouwkunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken. Wanneer nodig bij jij een teamspeler. Je toont initiatief, wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt. Je schroomt je niet om na een initiële introductie op medewerkers af te stappen en om afspraken met collega’s in te plannen. Je onderhoudt dan zelf de contacten met de verschillende stakeholders, en borgt zelf de voortgang van jouw project.

Startdatum

September 2021

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Modernisering Calculatiemethodiek
  • Contour Covering Technology
  • Industrieweg 20
  • 7102 DZ Winterswijk
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Modernisering Calculatiemethodiek
  • Vakgebieden Werktuigbouwkunde
  • Opleidingsniveau HBO
  • Soort Stage Afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website