Onderzoek Implementatie AGV's

Afstudeeropdracht

Concept voor een implementatie van "Automated guided vehicles" binnen het plaatwerkbedrijf.            

Studentenprofiel

HBO/WO Technische Bedrijfskunde.

Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Bij Contour Covering Technology in Winterswijk zijn we altijd op zoek naar manieren om processen makkelijker, efficiënter en effectiever te laten verlopen.

Op dit moment zijn wij heel druk met het transport van plaatwerk producten binnen het productieproces van plek A naar plek B. Als producten gesneden worden moeten deze naar de ontbraam machines, naar de kantafdeling of naar de handwerk afdeling gestuurd worden. Dit gebeurt nu allemaal handmatig door onze heftruck chauffeurs. De opdrachten worden in papiervorm op de pallets van de producten gelegd, waar de routing voor alle bewerk plekken op staat.

Wij willen dit proces graag automatiseren door het inzetten van AGV´s. Deze kunnen aan ons ERP-Systeem gekoppeld worden en krijgen hierdoor allemaal informatie waar welke producten naartoe moeten. De AGV rijdt pallets met producten onbemand, volledig geautomatiseerd naar de gewenste bewerkingsplek.

Jij gaat hiervoor een concept ontwerpen en kijkt hoe wij dit op een betrouwbare manier binnen ons bedrijf kunnen implementeren. Je gaat alle randvoorwaarden analyseren en aan de hand hiervan voor een geschikt model kiezen. Door middel van een businessplan ga je onderzoeken wat het inzetten van AGV voor ons oplevert en in hoeverre wij hiermee ons productieproces weer een stuk efficiënter kunnen maken.

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

September 2021.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Onderzoek Implementatie AGV's
  • Contour Covering Technology
  • Industrieweg 20
  • 7102 DZ Winterswijk
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Onderzoek Implementatie AGV's
  • Vakgebieden Techniek, Technische bedrijfskunde
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website