Onderzoek marktintroductie Servo- Drive

Afstudeeropdracht

Onderzoek naar de marktintroductie van een Servo-Drive.

Studentenprofiel

HBO Marketing of Commerciële economie.

Over ARA apparatenfabriek

ARA apparatenfabriek is opgericht in 1961 in Aalten. Het in Aalten gevestigde bedrijf begon met het maken van elektronica. Later werd dit uitgebreid met panelenbouw en plaatwerk-samenstellingen.

ARA produceert hoogwaardige, mechatronische systemen en beschikt over alle kennis én tools die daarvoor nodig zijn. Het bedrijf staat bekend als een nuchtere, kennisintensieve partner, waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan en de klant van idee tot eindproduct wordt begeleid en ondersteund. ARA heeft hierbij alles in eigen huis; van mechanische-, elektronica-, hard- en software engineering alsmede de productie hiervan. Hiervoor beschikt ARA over een modern machinepark op gebied van elektronica (PCB en panelenbouw productie) en plaatwerkerij (lasermachines, kantbanken, lasrobot en een poeder- en natlakinstallatie).

Omdat de markt en de ontwikkeling van nieuwe technieken niet stilstaat zoekt ARA constant naar nieuwe manieren om haar processen, projecten en producten te verbeteren. Het bedrijf zoekt daarin manieren om efficiënter en effectiever te werken. Hier kun jij als stagiaire/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Binnen ARA leer jij de afdelingen en processen kennen. Doordat je hiermee de producten en projecten leert kennen ben jij in staat te kijken naar nieuwe afzetmogelijkheden.

Een van de nieuwe afzetmogelijkheden zijn Servo-Drives (Servo-Besturingen), gemaakt door ARA. Servo drives worden gebruikt om motoren te besturen in bijvoorbeeld robots, 3D- printers of elektrische voertuigen. ARA heeft een concept ontwikkeld voor meer- assige Servo- Besturingen. Om te weten te komen of het interessant is voor ons om de productie van dit product op gang te zetten, willen wij eerst weten of hier markt voor is en hoe we dit het beste kunnen gaan ver-markten.

Voor ARA ga jij bezig met het schrijven van een markt-introductie-plan rond dit concept. In jouw markt-introductie-plan omschrijf jij mogelijke vraag vanuit de markt en je onderzoekt en beschrijft het toepassingsgebied van de servo- besturingen.

 Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student Marketing of Commerciële Economie (met gevoel voor techniek). Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

September 2021.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij ARA krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode. De inhoudelijk begeleider zal jou helpen met vragen omtrent jouw opdracht. Met vragen buiten jullie onderzoek om kun je terecht bij de procesbegeleider van Innovatiehub Winterswijk-Aalten.

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Onderzoek marktintroductie Servo- Drive
  • ARA
  • Tweede Broekdijk 6
  • 7122 LB Aalten
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Onderzoek marktintroductie Servo- Drive
  • Vakgebieden Commercieel / Verkoop, Communicatie / Marketing, Techniek
  • Opleidingsniveau HBO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website