Onderzoek naar Waterstof

Stageopdracht, project

-          Wat zijn de mogelijkheden om stroom om te zetten naar waterstof.

Studentenprofiel

-          HBO Werktuigbouwkunde eventueel minor energie techniek

-          HBO Technische bedrijfskunde

 

 

Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Bij Contour Covering Technology zijn we er bewust van dat het bedrijf veel energie verbruikt. Veel bedrijven zijn bezig met het klimaat en energieneutraliteit. Zo ook bij Contour Covering Technology.

 

Als een van de grotere plaatwerkfabrieken in Nederland hebben wij natuurlijk ook veel machines. Denk hierbij aan een poedercoatstraat, lasersnijmachines, lasapparaten, kantbanken, een cleanroom en een beitstraat. Om al deze machines te laten werken (met een electriciteitsverbruik van zo’n 1.500 Mwh en een gasverbruik van zo’n 100.00 m3) wekken wij onze eigen energie op. Op de momenten dat de zonnepanelen wel energie leveren maar de machines de stroom niet kunnen gebruiken is er een overcapaciteit. Terug leveren van deze stroom is niet mogelijk. Om hier een oplossing voor te vinden zouden wij in kaart willen krijgen wat de mogelijkheden zijn om deze stroom om te zetten in waterstof. De poedercoatstraat wordt vernieuwd en die zou eventueel op waterstof kunnen werken.

 

Het doel van het onderzoek is om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om binnen Contour Covering Technology stroom om te zetten naar waterstof en zijn deze mogelijkheden haalbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan technische en economische haalbaarheid maar ook naar veiligheidsaspecten, regelgeving en de opslaginfrastructuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student Werktuigbouwkunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt. Deze stageopdracht bied de mogelijkheid om zowel technische als theoretische aspecten van energieconversie, opslag en toekomstige energiebehoeften te verkennen.

Startdatum

Februari 2024.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

Solliciteren
Solliciteren
Onderzoek naar Waterstof
  • Contour Covering Technology
  • Industrieweg 20
  • 7102 DZ Winterswijk
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Onderzoek naar Waterstof
  • Vakgebieden Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde
  • Opleidingsniveau HBO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager
Doorzoek de website