Onderzoeksopdracht Ontbraamproces

Afstudeeropdracht

Is het rendabel voor Contour om onze huidige droge ontbraammachines te vervangen voor een nieuwe natte ontbraammachine?

Studentenprofiel

HBO Technische Bedrijfskunde. 

Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Bij Contour hebben we aandacht voor de kwaliteit van onze producten. We onderscheiden ons door nauwkeurig, schoon en kras-arm te werken. Bij veel metaalbewerkingen moet na de bewerking nog gepolijst, ontbraamd, geslepen worden. Bij ponsen of het snijden van metaal ontstaan vaak ongewenste oneffenheden en scherpe randen. Dat deze ongewenste effecten in onze producten komen willen wij vermijden. Daarom zouden we graag het gebruik van een nieuwe (natte) ontbraammachine onderzocht willen hebben. Een ontbraammachine is een machine waarin vlakke uitslagen bewerkt worden nadat ze zijn uitgesneden en/of gestanst. Het belangrijkste aspect is dat de machine kanten breekt (een scherpe rand heel licht afronden). Verder worden oneffenheden, bramen, laserspetters verwijderd. Verder krijgen de materialen een lichtgeslepen finish.

Tijdens jouw afstudeertijd bij Contour ga je met de volgende stappen aan de slag:

 • Je gaat ons huidige proces omtrent ontbramen in kaart brengen. Daarbij houdt je ook rekening met de voor- en nabehandeling in doorlooptijd en in kosten en ons productportfolio.
 • De omschrijft de voordelen en nadelen van onze huidige ontbraammachines.
 • Je onderzoekt of overschakelen naar een Natte ontbraammachine rendabel is. Je vergelijkt daarbij diverse machines (en leveranciers). Je onderzoekt de eventuele opbrengsten, kosten, doorlooptijd en beschrijft de plus punten en minpunten.
 • Je schrijft een business plan, investeringsplan (onderzoek van de terugverdientijd) en een implementatieplan.
Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt. Verder heb je affiniteit met techniek en ben je niet bang om de telefoon op te pakken om met externen, zoals leveranciers, te bellen.

Startdatum

September 2021

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode. De inhoudelijk begeleider zal jou helpen met vragen omtrent jouw opdracht. Met vragen buiten jullie onderzoek om kun je terecht bij de procesbegeleider van Innovationhub Winterswijk-Aalten.

  

Solliciteren
Solliciteren
Onderzoeksopdracht Ontbraamproces
 • Contour Covering Technology
 • Industrieweg 20
 • 7102 DZ Winterswijk
 • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Onderzoeksopdracht Ontbraamproces
 • Vakgebieden Techniek, Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website