Ontvettingsmachine ontwerpen

Afstudeeropdracht

-        Onderzoek ontvetten producten     

Studentenprofiel

-        HBO Werktuigbouwkunde

Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen.

Op jaarbasis worden er bij CCT circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour Covering Technology om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Bij Contour Covering Technologie hebben we vele verschillende competenties. Een van de compenties is ontbramen. Plaatwerk kan gesneden en geponst worden. Bij ponsen of het snijden van metaal ontstaan vaak ongewenste oneffenheden en scherpe randen. Dat deze ongewenste effecten in onze producten komen willen wij vermijden, want bij Contour hebben we aandacht voor de kwaliteit van onze producten. We onderscheiden ons door nauwkeurig, schoon en kras-arm te werken.

Deze ongewenste effecten vermijden wij door producten te ontbramen. Een ontbraammachine is een machine waarin vlakke uitslagen bewerkt worden nadat ze zijn uitgesneden en/of gestanst. Het belangrijkste aspect is dat de machine kanten breekt (een scherpe rand heel licht afronden). Verder worden oneffenheden, bramen, laserspetters verwijderd. Verder krijgen de materialen een lichtgeslepen finish.

Sommige producten moeten, door voorgaande productiestappen, nog ontvet worden voordat ze de ontbraammachine in gaan. Dit willen wij oplossen door middel van een nieuw te ontwerpen machine die de producten in een continue proces ontvet.

Tijdens jouw afstudeertijd bij Contour ga je met de volgende stappen aan de slag:

 • Je gaat ons huidige proces grof in kaart brengen en onderzoekt welke technologieën er momenteel beschikbaar zijn om de bij Contour gebruikt (RVS) staalsoorten te ontvetten;
 • Je omschrijft het “ontwerpprobleem” door middel van het opstellen van een “programma van eisen” en de bijbehorende specificaties waaraan de te ontwerpen machine moet voldoen;
 • Voor een klein product- portfolio ga je deze ontvettingsmachine bedenken en ontwerpen. Door gebruik te maken van moderne technieken (onder andere methodisch ontwerpen) maak je daarbij weloverwogen keuzes.
 • Je schrijft een summier business plan, investeringsplan (onderzoek van de terugverdientijd) en een implementatieplan.

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

Februari 2022.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Ontvettingsmachine ontwerpen
 • Contour Covering Technology
 • Industrieweg 20
 • 7102 DZ Winterswijk
 • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Ontvettingsmachine ontwerpen
 • Vakgebieden Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website