Ontwerp Water Separator

Naam van de opdracht

-             Het verder ontwikkelen van de water separator.

Studierichting

-             HBO Werktuigbouwkunde

Over Colubris Cleantech

Colubris Cleantech is een familiebedrijf uit Winterswijk. Sinds de oprichting in 1984 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner in het oplossen van complexe milieuproblemen met betrekking tot afvalwater, afvalrecycling en biologische bronnen. De focus van het bedrijf is dan ook onderverdeeld in 3 divisies: water-, waste-en bioresource solutions.

 • De divisie Water Solutions richt zich op oplossingen om afvalwaterproblemen te verminderen, water her- te gebruiken en af te voeren verontreinigingen te minimaliseren.
 • De divisie Waste Solutions focust zich op oplossingen om afvalstromen te scheiden voor
 • hergebruik en verwaarding.
 • De divisie Bioresource Solutions heeft oplossingen voor het verwaarden van reststoffen uit de food- en non-food industrie.

Om voorop te blijven lopen in de nieuwste ontwikkelingen is het aan Colubris de uitdaging om zich constant door te ontwikkelen. Om dit proces in gang te zetten, is dit jaar de Colubris Academy opgestart. Deze Academy is een fysieke ruimte bij Colubris waar het studententeam samenkomt om aan opdrachten te werken.

Jouw opdracht

Zoals hierboven staat is Colubris onderverdeeld in Colubris Water Solutions, Colubris Waste Solutions en Colubris Bioresource Solutions. Waste Solutions focust zich op oplossingen om afvalstromen te scheiden voor hergebruik en verwaarding. Om afvalstromen te scheiden kan gebruik gemaakt worden van een ‘droge’ windshifter of een separator. Een Windshifter scheidt afvalstromen door middel van lucht. Een separator maakt gebruik van water.

De separator willen wij graag zelf gaan engineeren. Als afstudeerder ga jij water afscheider voor het scheiden van bouw en sloop afval ontwikkelen. Het doel is het ontwerpen van een standaard water afscheider voor Colubris op basis van een specifieke klant- eis. Hij moet modulair worden op gezet en in serie te produceren 10 tot 12 stuks per jaar. De machine moet gemaakt worden binnen een bepaald budget en ook eenvoudig serie- matig te bouwen zijn.

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student Werktuigbouwkunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

Februari 2022.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Colubris krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode. De inhoudelijk begeleider zal jou helpen met vragen omtrent jouw opdracht. Met vragen buiten jullie onderzoek om kun je terecht bij de procesbegeleider van Innovatiehub Winterswijk-Aalten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Ontwerp Water Separator
 • Colubris Cleantech
 • Stevinstraat 11 - 15
 • 7102 DZ Winterswijk
 • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Ontwerp Water Separator
 • Vakgebieden Werktuigbouwkunde
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website