Ontwerpen kitset / optimalisatie montageafdeling

Afstudeeropdracht
  • Kits ontwerpen voor de montageafdeling
Studentenprofiel
  • HBO Technische Bedrijfskunde, Mechatronica, Werktuigbouwkunde
Over Contour

Contour Covering Technology (CCT) uit Winterswijk is toeleverancier van plaatwerk onderdelen en samenstellingen. Contour biedt vele competenties: plaatbewerking, lassen, poedercoaten, assemblage, cleanroom en lijmen. Op jaarbasis worden er bij Contour circa 8.000 verschillende artikelen in 20.000 productieorders geproduceerd. Onze focus ligt op kleine tot middelgrote series. Het is de missie van Contour om de maakindustrie te voorzien van hoogwaardig plaatwerk en samenstellingen. Het gaat hier om kasten, behuizingen, frames, machinecoverings en complete (electro) mechanische modules.

Om onze klanten in de maakindustrie van de nieuwste producten en technieken te voorzien zijn kennis en vaardigheden nodig en is het aan Contour de taak om zich constant te ontwikkelen. Hier kun jij als stagiair/afstudeerder een rol in spelen! In de afgelopen zijn er al veel stage- en afstudeeropdrachten met succes afgerond.

Jouw opdracht

De afgelopen twee periodes hebben twee studenten onderzoek gedaan naar het optimaliseren van de montageafdeling. Dit is een grote afdeling waar vrijwel al onze producten in elkaar gezet worden, maar waar ook producten clean-room gereinigd worden.

De afdeling staat er om bekend dat er veel gebeurd! Uiteraard, met 8.000 verschillende artikelen en 20.000 productieorders zijn wij altijd druk. De vloer van de afdeling staat momenteel behoorlijk vol. In samenwerking met de collega’s en de twee afstudeerders is er al veel gebeurd: er is een lean-lift geïmplementeerd en een van de studenten heeft een kit ontworpen.

Aankomend jaar zal de clean-room die momenteel een klein deel van de afdeling inneemt groeien: een vijfde van de afdeling zal bedekt zijn met clean-room ruimte. Dit betekend dat we nóg meer moeten optimaliseren: producten komen op de afdeling wanneer ze in elkaar gezet kunnen worden.

Jullie opdracht: herontwerp de kit die nu is ontworpen, test deze kit uit en optimaliseer daarmee samen met de collega’s de situatie.

Onze verwachting

Jullie zijn bent een gemotiveerde groep studenten mechatronica, technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kunnen jullie zelfstandig werken en wanneer nodig vragen jullie de juiste collega’s. Jullie tonen initiatief en wanneer het even niet lukt zijn jullie de doorzetters die er een schepje bovenop doen en het project tot een succes maken.

 Startdatum

Februari 2023.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Contour krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

Vanuit de Innovatiehubs krijg je trainingen op het gebied van het schrijven van een Plan van Aanpak en je onderzoek. Ook is er elk semester een training Presenteren. Zo stomen we je klaar voor het echte werk op school!

Word je onze nieuwe stagiair(e) of afstudeerder?

Lijkt deze vacature jou wel wat? Neem dan contact op met Tycho Geurkink.

Stuur je CV en motivatiebrief naar tgeurkink@contour.eu

Bij vragen mag je mij bellen op: 06-53900231

 

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Ontwerpen kitset / optimalisatie montageafdeling
  • Contour Covering Technology
  • Industrieweg 20
  • 7102 DZ Winterswijk
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Ontwerpen kitset / optimalisatie montageafdeling
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website