Ontwikkelen hulpmiddel testen PCB's.

Meeloopstage

Ontwikkelen van een hulpmiddel voor het testen van PCB’s.

Studentenprofiel

MBO4 Mechatronica.

Over ARA apparatenfabriek

ARA apparatenfabriek is opgericht in 1961 in Aalten. Het in Aalten gevestigde bedrijf begon met het maken van elektronica. Later werd dit uitgebreid met panelenbouw en plaatwerk-samenstellingen.

ARA produceert hoogwaardige, mechatronische systemen en beschikt over alle kennis én tools die daarvoor nodig zijn. Het bedrijf staat bekend als een nuchtere, kennisintensieve partner, waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan en de klant van idee tot eindproduct wordt begeleid en ondersteund. ARA heeft hierbij alles in eigen huis; van mechanische-, elektronica-, hard- en software engineering alsmede de productie hiervan. Hiervoor beschikt ARA over een modern machinepark op gebied van elektronica (PCB en panelenbouw productie) en plaatwerkerij (lasermachines, kantbanken, lasrobot en een poeder- en natlakinstallatie).

Omdat de markt en de ontwikkeling van nieuwe technieken niet stilstaat zoekt ARA constant naar nieuwe manieren om haar processen, projecten en producten te verbeteren. Het bedrijf zoekt daarin manieren om efficiënter en effectiever te werken. Hier kun jij als stagiaire/afstudeerder een rol in spelen!

Jouw opdracht

Bedenken en/of meehelpen aan het bouwen van testequipment voor afdeling PCB- testen. Voor elke PCB (Printed Circuit Board) wordt een specifieke test opstelling ontwikkeld om de PCB functioneel te testen. De testopstellingen bestaan uit een mechanisch deel, een meet systeem en data registratie systeem. Hiervoor heb je zowel mechanische als elektronische kennis voor nodig. En enige kennis van software is een pré.

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student Mechatronica (MB04). Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt.

Startdatum

Per direct.

Wat krijg je daarvoor terug

Bij ARA krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode. De inhoudelijk begeleider zal jou helpen met vragen omtrent jouw opdracht. Met vragen buiten jullie onderzoek om kun je terecht bij de procesbegeleider van Innovatiehub Winterswijk-Aalten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Solliciteren
Solliciteren
Ontwikkelen hulpmiddel testen PCB's.
  • ARA
  • Tweede Broekdijk 6
  • 7122 LB Aalten
  • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Ontwikkelen hulpmiddel testen PCB's.
  • Vakgebieden Techniek, Werktuigbouwkunde, Mechatronica
  • Opleidingsniveau MBO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website