Ontwikkeling Bluscontainer

 HET BEDRIJF

De Contour Groep (www.contour.eu) is een boeiende groeiende innovatieve internationale dienstverlener, gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Contour Advanced Systems (CAS) is één van de bedrijven en is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van Speciale Systemen. Voorbeelden van projecten die CAS heeft uitgevoerd zijn: het maken van trainingssimulaties voor defensie, het ontwikkelen en bouwen van high-tech containers om bijvoorbeeld mobiele server locaties in te beschermen (denk aan o.a. elektromagnetische straling en omgevingsgevaren) en het bouwen van elektronische installaties en speciale 19inch server behuizingen.

 

Door een jarenlange ervaring is CAS in staat diverse totaaloplossingen voor verschillende opdrachtgevers over de hele wereld te bouwen. Interessant is dat het werk nooit hetzelfde is. De projectdiversiteit maakt dat Contour op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is.

 

DE OPDRACHT

Accu’s zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Waren het vroeger vooral loodaccu’s tegenwoordig zijn het lithium accu’s. In de smartphone, tablet, laptop maar ook in de fiets of auto overal kom je ze tegen. Lithium accu’s zijn erg licht en krachtig, een mooi voordeel maar gelijk ook een gevaar.  Wanneer er kortsluiting ontstaat in een lithium accu is deze erg moeilijk te blussen dit omdat deze accu’s erg fel en hardnekkig branden. Inmiddels is er ontdekt dat deze accu’s te blussen zijn met CAFS (Compressed Air Foam System). Contour Advanced Systems wil graag een oplossing bieden voor de opslag en wellicht ook transport van lithium batterijen. Dit moet in een container waarin de blusvoorzieningen aanwezig zijn. Zodat opslag veilig en volgens de normen kan gebeuren.

 

De opdracht bestaat oa. uit:

 • Onderzoek doen naar mogelijke blusoplossingen voor verschillende types lithium batterijen.
 • Het ontwerpen van een modulair blussysteem die aan de normen voldoet.

 

 

INNOVATIEHUB INNOVAR

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten. In de Innovatiehub is er naast je stagebegeleider ook een projectmanager aanwezig die jou kan begeleiden. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 10 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn nu al meer dan 150 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid!

 

 

COMPETENTIES

HBO opleiding, bij voorkeur: HBO werktuigbouwkunde / HBO industrieel product ontwerper.

 • Proactief
 • Resultaatgericht

 

INTERESSE?

Stuur jou motivatie en CV naar de projectmanager van Innovar:

 

Loes Esselink
info@innovar.nl
06 - 28 224 863
 www.innovar.nl / www.contour.eu

Solliciteren
Solliciteren
Ontwikkeling Bluscontainer
 • Contour
 • Aaltenseweg 52
 • 7051 CM Varsseveld
 • Innovatiehub Innovar
Ontwikkeling Bluscontainer
 • Vakgebieden Werktuigbouwkunde, Overig
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Mireille Pastoor
Doorzoek de website