Optimale beluchting DAF unit

Naam van de opdracht

-             Air to solids ratio met een DAF unit.

Studierichting

-             HBO Chemische Technologie

Over Colubris Cleantech

Colubris Cleantech is een familiebedrijf uit Winterswijk. Sinds de oprichting in 1984 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner in het oplossen van complexe milieuproblemen met betrekking tot afvalwater, afvalrecycling en biologische bronnen. De focus van het bedrijf is dan ook onderverdeeld in 3 divisies: water-, waste-en bioresource solutions.

 • De divisie Water Solutions richt zich op oplossingen om afvalwaterproblemen te verminderen, water her- te gebruiken en af te voeren verontreinigingen te minimaliseren.
 • De divisie Waste Solutions focust zich op oplossingen om afvalstromen te scheiden voor hergebruik en verwaarding.
 • De divisie Bioresource Solutions heeft oplossingen voor het verwaarden van reststoffen uit de food- en non-food industrie.

Om voorop te blijven lopen in de nieuwste ontwikkelingen is het aan Colubris de uitdaging om zich constant door te ontwikkelen. Om dit proces in gang te zetten, is dit jaar de Colubris Academy opgestart. Deze Academy is een fysieke ruimte bij Colubris waar het studententeam samenkomt om aan opdrachten te werken.

Jouw opdracht

In een DAF (Dissolved Air Flotation) unit vindt een vaste stof/water scheiding plaats door het laten opdrijven van de vaste stof.

In de DAF-unit worden kleine microluchtbellen gevormd die zich aan de vaste stofdeeltjes hechten, waardoor hun drijfvermogen wordt verhoogd. Hierdoor drijven ze naar het oppervlak van de DAF-unit, waar ze door een schraapmechanisme worden verwijderd. De microluchtbellen worden gevormd door een deel van het behandelde water te verzadigen met lucht bij een bepaalde druk en vervolgens deze druk onder de juiste omstandigheden ineens weer te verlagen, juist voordat het in het te behandelen water wordt geïnjecteerd. Op basis van ervaring weet Colubris Cleantech hoeveel lucht moet worden ingebracht bij diverse types afvalwater.

Het doel van het onderzoek is om de hoeveelheid lucht per kg af te scheiden stof kan worden verlaagd. Jouw taak is het ontwerpen van een testopstelling en het opstellen van een testplan om dit op kleine schaal te testen in ons lab of onze testruimte. 

Onze verwachting

Jij bent een gemotiveerde student Chemische Technologie. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht kun jij zelfstandig werken en wanneer nodig bij jij een teamplayer. Je toont initiatief en wanneer het even niet lukt ben jij de doorzetter die er een schepje bovenop doet en het project tot een succes maakt. Heb jij nog een extra verwachting qua competentie?

Startdatum

Februari 2022. 

Wat krijg je daarvoor terug

Bij Colubris krijg je een passende stagevergoeding. Verder krijg je goede begeleiding van een inhoudelijk (ervaren) en algemeen begeleider tijdens jouw leerzame stageperiode.

Solliciteren
Solliciteren
Optimale beluchting DAF unit
 • Colubris Cleantech
 • Stevinstraat 11 - 15
 • 7102 DZ Winterswijk
 • Innovatiehub Winterswijk-Aalten
Optimale beluchting DAF unit
 • Vakgebieden Chemische Technologie
 • Opleidingsniveau MBO/HBO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Tycho Geurkink
Doorzoek de website