Plandata optimaliseren

De opdracht

Dagelijks plant Rensa ongeveer 100 voertuigen om de orders die door onze klanten besteld zijn efficiënt en effectief te plannen. Om dat goed te kunnen doen beschikt Rensa over een modern transportplanningssysteem. De factoren waarmee rekening gehouden wordt zijn o.a. rijtijden, openingstijden en het te vervoeren volume en gewicht.

De opdracht spitst zich toe op dat laatste: hoe kunnen we de kwaliteit van het te vervoeren volume en gewicht optimaliseren, zodat de transportplanning in staat is om uit te gaan van goede en betrouwbare gegevens die recht doen aan hoe goederen fysiek geladen kunnen worden.

Dit klinkt eenvoudig, maar is best een uitdaging. Het assortiment van Rensa bestaat uit een grote diversiteit aan verschijningsvormen. Van kleine O-ringetjes tot grote warmtepompen. Van buizen met een lengte van 6 meter tot pakketten isolatie. Van onverpakte wc’s tot baden. Kortom van klein tot groot, van licht tot zwaar en van goed verpakt tot onverpakt en schadegevoelig. Ook stapelbaarheid is een factor waar rekening mee gehouden dient te worden.

Het blijkt dat de kwaliteit van de data waar nu mee wordt gewerkt onvoldoende om de planning op te baseren. De ene keer is het werkelijke volume groter en de andere keer kleiner. De transportplanning is eerder klaar dan het orderverzamelproces (we bevinden ons in een fast moving B2B markt), hierdoor is de data vanuit het fysieke orderverzamelproces niet beschikbaar.

Aan jou de taak om te onderzoeken op welke manier betrouwbare plandata, op het gebied van volume en gewicht, beschikbaar kan komen voor het transportplanningssysteem. Wat is er nodig om daar te komen? 
Kijk hierbij naar data, logisch gebruik van systemen en eigenschappen van de producten. 

Het bedrijf

De Rensa Family Company werkt voor meerdere bouw gerelateerde bedrijven. Elke bedrijf heeft zijn specifieke specialiteit. We bedienen onze klanten (de professionele installateurs, en ontwikkelde aannemers) middels regionale vertegenwoordigingen en vergaande geautomatiseerde centrale magazijnen. Rensa family is een open, informele organisatie met een professionele en mensgerichte mentaliteit. Voor de 700 mensen die bij Rensa groep werken, staan de competenties klantgerichtheid, flexibiliteit en leervermogen. 

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd en wil je meer weten over de opdracht? 
Neem dan contact op met Isabel van Veen, Innovatiehub Doetinchem.

info@hub-doetinchem.nl | 06 122 009 40

Solliciteren
Solliciteren
Plandata optimaliseren
  • Rensa Family Company
  • Beekseweg 3
  • 6942 JC Didam
  • Innovatiehub Doetinchem
Plandata optimaliseren
  • Opleidingsniveau HBO/WO
  • Soort Stage Afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Isabel van Veen
Doorzoek de website