Project Langer thuiswonende mensen met (beginnende) dementie

Gemeente Oost Gelre

Oost Gelre is een prachtige gemeente in het oosten van Nederland met bijna 30.000 inwoners. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Ook zijn zij een gemeente die zich extern sterker wil neerzetten. De gemeente Oost Gelre heeft 180 medewerkers en kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. Ruimte, jezelf zijn, je eigen verantwoordelijkheden. Dat is de inspirerende belofte van de gemeente Oost Gelre. Een jonge, informele gemeente, waar de wederzijdse band met mensen warme aandacht heeft.

Studenten zijn van harte welkom bij gemeente Oost Gelre! Je kunt in deze organisatie veel kennis en ervaring op doen voor je verdere (studie)loopbaan. Je ervaart hoe het is om bij een gemeente te werken en je levert een bijdrage aan onze dienstverlening. Jij kan van de gemeente leren, maar zij ook van jou Zij maken dan ook graag tijd en energie vrij om je te begeleiden.

Opdrachtomschrijving

De gemeente Oost Gelre start in het najaar van 2018 met een pilot die gericht is op het inzetten van thuistechnologie ter ondersteuning van het langer thuis wonen van mensen met (beginnende) dementie. Daarnaast dient de thuistechnologie ook ter ondersteuning van mantelzorgers. In eerste instantie blijven mensen met (beginnende) dementie nog thuis wonen wat vaak veel zorgen met zich meebrengt voor de omgeving. De inzet van domotica in de vorm van thuistechnologie maakt het mogelijk om mensen met (beginnende) dementie langer zelfstandig thuis te laten wonen. Hierdoor wordt ook een deel van de zorgen weggenomen bij de omgeving. De inzet van de domotica en de gevolgen ervan wil de gemeente graag monitoren om inzicht te verkrijgen in wat beter kan en wat goed gaat. Daarom wil de gemeente Oost Gelre tijdens deze pilot graag een stagiaire mee laten werken aan het project. Je gaat het project monitoren en daarbij kunnen vragen onderzocht worden die tijdens het project ontstaan en die mogelijk een rol gaan spelen in de toekomst.

 

Wat verwachten wij van jou

 • Je hebt een analytisch vermogen;
 • Je hebt een affiniteit met zorg en technologie/domotica;
 • Je kan goed netwerken.

Interesse of vragen?

Neem contact op met de projectcoördinator Merle Post: merle@stage.nu. Je kunt ook direct solliciteren door je motivatie en cv te sturen.

Solliciteren
Solliciteren
Project Langer thuiswonende mensen met (beginnende) dementie
 • Gemeente Oost-Gelre
 • Varsseveldseweg 2
 • 7131 Lichtenvoorde
 • Innovatiehub Innovate Achterhoek
Project Langer thuiswonende mensen met (beginnende) dementie
 • Vakgebieden Bedrijfskunde, Facilitair, Organisatiekunde, Overig
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Meeloopstage
 • Innovatiehubmanager Merle Post
Doorzoek de website