Renovatie Havenkraan

De opdracht 

De gemeente Doetinchem is druk bezig om het verouderde bedrijventerrein Hamburgerbroek te transformeren tot een nieuwe stadswijk, Iseldoks. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden in 2017 werden tussen de struiken de restanten gevonden van een oude havenkraan. Aan Wopereis is gevraagd om de overblijfselen van de havenkraan op te slaan en te renoveren. De kraan wordt vervolgens terug geplaatst in de wijk om zo de historische waarde van het gebied te benadrukken.

De hoofdconstructie is nog in een redelijke staat. Enkele andere onderdelen zullen vervangen moeten worden, zoals de voetplaat, de verstevigingsruggen, de katrollen, de staalkabels en de overige bewegende delen. De constructie zal moeten worden schoongemaakt, gestraald worden en geconserveerd.

De opdracht zal alle delen van de renovatie raken. Zoals het opmeten van de delen, het tekenen van de volledige constructie, het bestellen en produceren van de nieuwe onderdelen om het vervolgens ook in elkaar te lassen en bouten. Om zo de havenkraan in originele staat te renoveren. Daarnaast kan je ook bijeenkomsten bijwonen om het hele proces te kunnen volgen.

Om deze opdracht uit te voeren zoeken wij een student die zich thuisvoelt in een project waarin je alle onderdelen van het proces zal leiden. Daarbij is zelfstandig kunnen werken en technische kennis belangrijk. Daarnaast werk je met deze opdracht aan een stukje geschiedenis van Doetinchem en zal ook jou werk uiteindelijk te bewonderen zijn in de stad! 

Het bedrijf 

 Wopereis Staalbouw B.V. staat bekend om haar veelzijdige aanbod in industriehallen, stallen en winkelpanden. Naast het in eigen beheer produceren en monteren van staalconstructies, kan Wopereis een compleet gebouw aanbieden met prefab betonelementen, gordingen, dak- en wandbeplatingen, ventilatiesystemen en ramen en deuren. Wopereis Staalbouw is in dit segment gespecialiseerd in maatoplossingen. Hoogwaardige staalconstructies, daarin is Wopereis Staalbouw specialist.

Wopereis is bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten, maar ook om de inzet, kennis en ervaring van de medewerkers. In samenwerking met de andere bedrijven uit de Wopereis Groep realiseert Wopereis Staalbouw vele projecten per jaar. Met deze krachtige basis is Wopereis Staalbouw uitgegroeid tot een volwaardige bouwpartner.

Interesse?

Neem dan contact op met Isabel van Veen, projectmanager Innovatiehub Doetinchem.
Tel.nr.: 06-12200940
Mail: info@hub-doetinchem.nl

Solliciteren
Solliciteren
Renovatie Havenkraan
  • Wopereis
  • Fabriekstraat 33
  • 7005 AP Doetinchem
  • Innovatiehub Doetinchem
Renovatie Havenkraan
  • Vakgebieden Techniek, Werktuigbouwkunde, Overig, Mechatronica
  • Opleidingsniveau MBO
  • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
  • Innovatiehubmanager Isabel van Veen
Doorzoek de website