Werktuigbouwkunde stage bij het HAN Solarboat team!

Help mee aan een vliegende HAN Solarboat | Werktuigbouwkunde stage

Gezocht per september 2022: Stagiair(e) werktuigbouwkunde

We zoeken ook altijd studenten die naast hun stage/afstudeerstage lid willen worden van het raceteam en mee willen gaan naar de races!
Zie https://hansolarboat.nl/vacatures/

Over de HAN Solarboat

De HAN Solarboat, is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en vak professionals van Qconcepts Design & Engineering BV(Qconcepts).  Zij nemen met deze boot deel aan nationale én internationale races, waaronder de Monaco Solar & Energy Boat Challenge. Cruciaal voor de boot zijn de high-tech composietmaterialen en de draagvleugels, die er voor zorgen dat de boot uit het water wordt getild.  Werken aan de HAN Solarboat is als werken in een Formule 1 team. Strategie tijdens de races, snelle respons bij problemen en natuurlijk teamwork zorgen er voor dat jij de concurrentie achterlaat.

Gebaseerd op de technologie van de HAN Solarboat, ontwikkelt Qconcepts een Autonomous Aquatic Drone. Deze boot, uiteraard ook voorzien van draagvleugels, vaart autonoom op zonne-energie.

IIME biedt professionele ondersteuning tijdens jouw stage. Zo zijn er extra trainingen beschikbaar voor het schrijven van een plan van aanpak en is er extra begeleiding tijdens jouw stageproces.

Functieomschrijving

Het HAN Solarboat team zoekt een gemotiveerde student die de boot verder ontwikkelt op mechanisch gebied. Om de verschillende races succes te kunnen voltooien dient het team een draagvleugelsysteem te upgraden en de boot lichter te maken. Daarnaast zijn er diverse andere mechanische aspecten aan de boot die doorontwikkeld moeten worden, zoals de aandrijving, het koelsysteem en het stuursysteem. Alle systemen moeten ook nog eens uitvoering getest worden voordat we aan de startlijn liggen. De doelen zijn ambitieus: het hoogste plekje op het podium behalen!

Parallel aan de ontwikkelingen van de HAN Solarboat ondersteun je Qconcepts bij de ontwikkeling van de Autonomous Aquatic Drone

Vaardigheidseisen

– Jij volgt een MBO of HBO opleiding gerelateerd aan werktuigbouwkunde

– Jij bent een teamplayer

– Jij hebt goede communicatieve vaardigheden

– Jij neemt initiatief en bent flexibel

– Jij bezit een gezonde drive voor vernieuwingen en innovatie

– Jij hebt kennis van 3D CAD systeem, bij voorkeur SolidWorks

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en C.V. naar Leonie Dijkhof: leonie@iime.nl. Voor vragen kun je ook contact met haar opnemen via 06-23646571. Uitgebreide informatie over de HAN Solarboat is te vinden op www.hansolarboat.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Solliciteren
Werktuigbouwkunde stage bij het HAN Solarboat team!
  • Leonie Dijkhof
  • Fabriekstaat, 17b
  • 7005AP Doetinchem
  • Nederland
Werktuigbouwkunde stage bij het HAN Solarboat team!
  • Vakgebieden Techniek, Werktuigbouwkunde
  • Opleidingsniveau HBO
  • Soort Stage Meeloopstage
  • Innovatiehubmanager Leonie Dijkhof
Doorzoek de website