WTB STAGE OF AFSTUDEREN

DE OPDRACHT 

Contour AS staat te popelen om talentvolle en innovatieve studenten te ontvangen. Voor het nieuwe schooljaar zijn er nog geen definitieve opdrachten geformuleerd. Wij kijken eerst graag naar jouw interesses en vormen op basis daarvan een toffe opdracht. Hieronder zijn een paar voorbeeld te zien waar stagiaires of afstudeerders eerder aan hebben gewerkt:

 • 1) Contour Advanced Systems voert voornamelijk hightech projecten uit en is daarnaast bezig met module- en apparatenbouw. Onder de hightech projecten bevinden zich ook projecten voor Defensie. Heb jij interesse in het uitvoeren van een stage of afstudeeropdracht die betrekking heeft op een opdracht voor Defensie? Dan ben je op het juiste adres! De opdracht bij Contour AS staat in het teken van het ontwerpen van een mobiele verkeerstoren. Hierbij dient onderzoek te worden gedaan naar hoe een mobiele verkeerstoren op een zo effectief mogelijke manier kan worden ingericht en aan welke mobiele luchtvaarteisen deze toren moet voldoen.
 • 2) Contour Advanced Systems voert veel projecten voor Defensie uit. Op dit moment zijn er 2 nieuwe opdrachten om voor de NL Marine een nieuwe communicatie container te leveren en om voor de Franse defensie een aantal grondstations voor het besturen van onbemande verkenningsvliegtuigen te leveren. Voor beide projecten moet er een nieuwe container worden ontwikkeld die aan de extreme eisen van de klant voldoen. Met extreme eisen wordt bedoeld hoge/lage temperaturen, schokken en trillen, EMC/EMP, Nucleaire Biologische en Chemische (NBC) bescherming. Er wordt gestart vanaf een bestaand voorbeeld voor het Noorse leger welke wordt verbeterd op verschillende gebieden. Zo dient er ook een speciale klimaatunit voor het nieuwe concept te worden ontwikkeld (koelen/verwarmen tijdens extreme temperaturen). Verder is de student betrokken bij de hele ontwikkeling van de containerbouw tot en met het interieur.
 • 3) Naast defensie doet Contour AS ook opdrachten voor Amazon. Een voorbeeld opdracht hierbij is: het ontwikkelen van een systeem dat de kleinere pakketten kan sorteren en deze in de juist postzak kan plaatsen. Hierin zal ook een detectie systeem moeten worden verwerkt die de pakketten lokaliseert om deze vervolgens te kunnen sorteren. Het verwachte resultaat is een werkend prototype. Daarnaast zullen de volgende producten moeten worden opgeleverd: Projectplan, Pakket van Eisen, Functioneel Ontwerp (inclusief haalbaarheidsonderzoek), Technisch Ontwerp en eventueel een testrapport.
 • 4) Contour Advanced Systems heeft al vele container datacenters ontwikkeld, gebouwd en geleverd aan klanten van HPE en defensie onderdelen. Echter, voor de kleinere gebruikers in de IT markt zijn we op zoek naar een veel kleinere opstelling. Normaal worden containers uitgerust met meerdere IT rekken. Voor deze toepassing zijn we op zoek naar een één rek oplossing, welke bij klanten inpandig kan worden gebruikt. De oplossing dient dus alles aan boord te hebben. Voor deze (nieuwe) markt moet er een nieuwe behuizing worden ontwikkeld die aan de eisen van de klant voldoet. Het is een geheel nieuw product waarvoor een nieuwe mechanische oplossing moet worden bedacht en doorgerekend (FEA). Daarnaast moeten oplossing worden bedacht voor het makkelijk transporteren en  plaatsen van de oplossing bij de klant (gangbaar formaat wat door deuropeningen past en niet te zwaar is). In de behuizing moet ook de integratie van de IT apparatuur, koeling en elektro componenten plaatsvinden. Als engineer kun je ook met deze disciplines in aanraking komen. Verder moet het hele ontwerp worden uitgewerkt tot een compleet productie model, met alle benodigde materialen en werktekeningen. Naast engineering zal je dus ook bij de werkvoorbereiding en realisatie worden betrokken.

HET BEDRIJF 

Contour Advanced Systems (CAS) is een groeiende internationale dienstverlener gericht op het leveren van kwaliteit en duurzame totaaloplossingen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 1905 tot 2012 onder de naam Klein Poelhuis Special Projects gedraaid. Vervolgens is het overgenomen door de Contour Group BV. Contour AS is voornamelijk actief in High-Tech projecten en module- en apparatenbouw. Contour AS vertaalt innovatieve technologische kennis in de beste oplossing voor zijn opdrachtgever. Het bedrijf werkt als een ketenmanager, waardoor het dus alle disciplines in huis heeft om de high-tech producten volledig zelf te produceren. Dit gebeurt vanuit een geïntegreerd ‘plan-build-operate’ proces, dat gericht is op adviseren, ontwerpen, integreren, testen, documenteren en onderhouden van systemen en producten. De klant is bij Contour de basis van de productie, vandaar dat de productie volledig klantorder gestuurd is ingericht. Om deze reden wordt er gewerkt aan veel diverse opdracht; van inchecksystemen voor luchthavens en kasten voor brandslangen tot High-Tech containers voor defensie. Als multidisciplinaire systeem integratie specialist ontwikkelt Contour zich in 6 marktsegmenten:

 •  Defensie en veiligheid
 •  ICT Data
 •  Intra Logistiek
 •  Energie
 •  Mechatronische modules
 • Speciale behuizingen 

Door een jarenlange ervaring is Contour AS in staat diverse totaaloplossingen voor verschillende opdrachtgevers over de hele wereld te bouwen. Interessant om te weten is dat het werk nooit hetzelfde is. De projectdiversiteit maakt dat Contour AS op het gebied van engineering altijd volop in ontwikkeling is. Denk jij ons team te kunnen versterken? Ga de uitdaging aan en solliciteer direct!

INNOVATIEHUB INNOVAR

De Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems, Van Raam en Waterkracht zijn per 1 februari 2012 een samenwerking aangegaan om een Innovatiehub in de Achterhoek te starten; Innovar. In de Innovatiehub is er naast je interne begeleider ook een Hubmanager aanwezig die jou kan begeleiden. De begeleiding van de Hubmanager richt zich vooral op het proces verloop van jou leerzame periode. Daarnaast krijg je door de Innovatiehub de mogelijkheid om met andere studenten samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Innovar is bedoeld voor studenten die met een frisse blik middels een stage, project of afstudeeropdracht de bedrijven helpen om continu te blijven innoveren. Per periode zijn er ongeveer 20 studenten die bij Innovar stage lopen of afstuderen. Er zijn al meer dan 300 studenten die bij Innovar hun stage- of afstudeeropdracht hebben voltooid! Ontdek zelf de voordelen die Innovar jou kan bieden:

 • Leerzame workshops
 • Extra begeleiding (verslaglegging, lay-out etc.)
 • Proces begeleidingsuurtje
 • Betere communicatie tussen studenten en werknemers
 • Om de twee weken een gezamenlijke lunch met alle studenten
 • Een Hubmanager waar je altijd je verhaal kwijt kan!
Solliciteren
Solliciteren
WTB STAGE OF AFSTUDEREN
 • Contour Advanced Systems
 • Aaltenseweg 52
 • 7051 CM Varsseveld
 • Innovatiehub Innovar
WTB STAGE OF AFSTUDEREN
 • Vakgebieden Techniek, Werktuigbouwkunde
 • Opleidingsniveau HBO
 • Soort Stage Meeloop-/afstudeerstage
 • Innovatiehubmanager Niet bekend
Doorzoek de website